Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Bentlakásos idősotthon megvalósításáról egyeztettek

2024 február 23. –
Önkormányzati, települési hírek

Február 20-án projektindító egyeztetést tartott az önkormányzat a helyi bentlakásos idősek otthona létrehozásának előkészítéséről. A megbeszélésen Fábri István polgármester, Szántóné Hermányos Mária népjóléti bizottsági elnök, Eigler Tamás beruházási tanácsnok, dr. Kovács Lajos aljegyző, Hegyesiné Nagy Ibolya, a SZAK vezetője, Károlyfi Levente főépítész, dr. Hülitzer Katinka korábbi helyi háziorvos, népjóléti bizottsági külső tagja és Csaba Attila pedagógus-szociális szakember vett részt.

A 2024. évi költségvetésben külön pénzügyi keretet különített el a képviselő-testület az előkészítésre. Ennek részeként felmérik az igényeket a csömöri családoknál, megvizsgálják a térségi, hasonló jellegű – bár nem túl számos – intézmény működését is. A szociális szakemberek részvétel zajló munka fontos része, hogy kijelöljenek egy ingatlant az építkezéshez. Jelenleg rendelkezésre áll olyan telek, ahol elférne egy ilyen jellegű intézményi épület a szükséges szociális kiegészítőkkel, így a lehető kedvezőbb megoldást kell kiválasztani. Ezt követően az épület tervkoncepciója is elkészülhet.

A megbeszélésen egyértelművé vált, hogy elsősorban a helyi igények nagyrészt szociális szempontú kielégítése a fő cél, de a várhatóan eltérő lakossági szükségleteket is figyelembe veszik majd, tekintettel az egész program igen jelentős finanszírozási igényeire.

Általános hírek

Hagyományok napja

2024. április 20-án, 10.00 órától Hagyományok napja rendezvényt tartanak a Hősök terén, a Mesterségek bemutatója

Bővebben
Megszakítás