Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Beszámoló Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 10-én megtartott üléséről

2014 február 10. –
Önkormányzati, települési hírek

A képviselő-testület 9 fő részvételével tartotta meg ülését.

1.) Megemlékezés az Aradi Vértanúkról.

A testület rövid megemlékezés keretében, gyertyagyújtással, a kivégzett tizenhárom tábornok és a miniszterelnök nevének felolvasásával emlékezett az Aradi Vértanúkra.

 

2.) Tájékoztató az elmúlt időszak fontosabb önkormányzati eseményeiről és intézkedéseiről.

Fábri István polgármester ismertette a szeptember 26. és október 10. közötti időszak fontosabb települési eseményeit, önkormányzati intézkedéseit.

 

3 ) Évközi többletbevételek és tartalékok alakulásának megvitatása

Eigler Tamás , a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság elnökének előterjesztését Marosi Éva pénzügyi osztályvezető ismertette A képviselő-testület 8 igen szavazattal úgy határozott, hogy a helyi adóbevételek előirányzata 20 millió forinttal kerüljön megemelésre ezzel egyidejűleg az általános célú fejlesztési tartalék összege 20 millió forinttal nő. A tartalékok összegéből 100 millió forint zárolásra kerül a 2014. évi első két és fél hónap működési kiadásainak biztosítására.

 

4. Költségvetési pótelőirányzat 2013. IV. negyedévi felújításokra, fejlesztésekre, támogatásokra.

Fábri István polgármester előterjesztésében elmondta, hogy az idei költségvetési átcsoportosítások, költséghatékony kivitelezések, plusz adóbevételek lehetővé teszik, hogy kiegyensúlyozott költségvetési keretek mellett még az év utolsó hónapjaiban is megvalósuljanak fontos fejlesztések, mint például a sportcsarnok hangosítása, térfigyelő kamerák kihelyezése, közvilágítási lámpák felszerelése a pataksétány (ingatlanok) védelmében. A fejlesztéseket a testület támogatta, Fábri István polgármestert felhatalmazták a legjobb ajánlattevők kiválasztására.

 

5.) Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. működési alapelveinek meghatározása.

A képviselő-testület megszavazta Eigler Tamás, a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság elnökének javaslatát, hogy 2014. január 1-től a települési lakossági hulladék begyűjtését az erre a célra megalakult Csömöri Települési Nonprofit Kft. végezze saját alkalmazottakkal, bérelt vagy saját gépjárművel.

 

Zárt ülés

 

1.) Alkalmazotti jogviszonnyal összefüggő kompenzáció megvitatása                

A képviselő testület egyhangúlag megszavazta az alkalmazotti jogviszonnyal összefüggő kompenzációt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Főoldali hírek

Kilátó épül Csömörön

Az önkormányzat európai uniós forrásból kilátót építhet a Csömöri körtúra legmagasabb pontján. A csömöri önkormányzat

Bővebben
Megszakítás