Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Beszámoló Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2019. július 17-i rendkívüli üléséről

2019 szeptember 09. –
Képviselő-testületi beszámolók

A képviselő-testület 8 fő részvételével tartotta meg rendkívüli ülését.

  1. ) Játszóterek fejlesztése – közvilágítás kiépítése a Corvina téren, Laky-parkban és a Majorszegiligetben – kivitelező kiválasztása 

Benkó Gábor műszaki osztályvezető ismertette, hogy a Laky-parkba három darab egykaros, míg a Corvina téri játszótérre és a Majorszegiligeti játszótérre egy-egy darab dupla karos napelemes kandeláber kihelyezésére kértek árajánlatot annak érdekében, hogy hosszabb ideig biztosítani tudják a közterületek biztonságos használatát. 

A képviselő-testület a legkedvezőbb ajánlatot adó Bravolight Kft.-t bízta meg bruttó 2.628.900 Ft-os áron a napelemes kandeláberek telepítésével.

 

  1. ) Közösségi tér és közterület-fejlesztési program 2017–2021. II. 4. Járda- és kerékpárút építési program, Major úti járda felújítása – kivitelező kiválasztása

Fábri István polgármester felidézte, hogy a járda iskola feletti szakaszát eredetileg a kerékpárút-pályázat keretében tervezték felújítani, de egyelőre nem született róla döntés, ezért saját erőből tervezik megvalósítani azt. Ezzel egyidejűleg megtörténne a patakhíd javítása, valamint a Palotai útnál a járda akadálymentesítése is.

A munkálatokra a képviselő-testület bruttó 2.979.471 Ft-ot szavazott meg, és a Bauman Construct Kft.-t bízta meg a feladattal.

 

  1. ) Pályázati önerő növelése önkormányzati közösségi célú ingatlan bővítésére

Fábri István polgármester felidézte, hogy a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat két éve pályázati támogatást nyert a Csömöri Tót Hagyományaink Háza fejlesztésére, valamint az önkormányzat is elkülönített egy összeget erre a célra az idei költségvetésben. A tervezői költségbecslés alapján a kivitelezési összeg meghaladja a rendelkezésre álló keretet, ezért a képviselő-testület további 4 millió forintos támogatást szavazott meg annak érdekében, hogy a közbeszerzési eljárást el lehessen indítani. Karácsony Bence projektmenedzser elmondta, hogy valószínűleg a teljes tervezett beruházás nem valósulhat meg a rendelkezésre álló összegből, de minden tételre kérnek közbeszerzési ajánlatot, és mindent megvalósítanak, ami belefér.

 

  1. ) Közösségi tér- és közterület-fejlesztési program 2017–2021– II.2. Útépítések, fejlesztendő településrészek, Középhegyi út martaszfalt közbeszerzési eljárásána lezárása

Eigler Tamás beruházási tanácsnok ismertette, hogy megismételték a közbeszerzési eljárást a Középhegyi út II. ütemének mart aszfalttal való borítására. A képviselő-testület név szerinti szavazással, 8 igen szavazattal az Aszfalt és Bontás Kft.-t választotta ki nyertes ajánlattevőnek, és megbízta a munkálatok elvégzésével bruttó 13.181.395 Ft-os áron.

 

  1. ) Energiatakarékos izzók beszerzése a Héra Alapítvány pályázati támogatásával

Türk Edina pályázati referens ismertette, hogy az energetikai szakemberek által létrehozott Héra Alapítvány pályázatot írt ki a településen élő rászoruló családok energiatakarékos izzókkal való támogatására. Az önkormányzat által fizetendő önerő mértéke 50%. A képviselő-testület bruttó egymillió forintot különített el erre a célra, amelyből a rendszeres települési támogatásban részesülő 222 család háztartásonként nyolc darab energiatakarékos izzóhoz juthat hozzá.

 

  1. ) Pályázati lehetőség zártkerti ingatlanok fejlesztésére

Türk Edina pályázati referens tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy újabb pályázati lehetőség nyílt meg, amelyből az önkormányzat az útépítési részre pályázhat, hasonlóan az elmúlt évhez, amikor is a Panoráma út mart aszfalt borítását sikerült pályázati forrásból megvalósítani. A képviselő-testület megvitatta a lehetőséget, és egyhangúlag úgy határozott, hogy pályázatot nyújt be a Középhegy községrészen található burkolatlan utak felújításával és helyi vízszikkasztásával a maximálisan pályázható összegre.

 

Megszakítás