Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Beszámoló Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2019. március 21-i rendkívüli üléséről

2019 június 05. –
Képviselő-testületi beszámolók

A képviselő-testület 8 fő részvételével tartotta meg rendkívüli ülését.

  1. ) Az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulásba delegált személy kiválasztása

Dr. Katona Péter jegyző ismertette, hogy az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy a társulási üléseken való részvételhez a polgármesteren felül delegáljanak tagokat arra az esetre, ha a polgármester nem tud részt venni a társulás ülésein. Fábri István polgármester elmondta, hogy Kulich Gábor, a Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője rendszeresen elkíséri az ülésekre, de ő szavazati joggal nem rendelkezik, ezért szükség van más delegáltakra is. Dr. Katona Péter Tihanyi Ferenc és Pásztor Sándor képviselőket javasolta, akik elfogadták a jelölést. A képviselő-testület egyhangúlag támogatta a delegált tagok meghatalmazását.

 

  1. ) A Csömöri Mátyás Király Általános Iskola átszervezésének véleményezése tanulói létszám emelkedése miatt

Kovács Jánosné igazgatási osztályvezető elmondta, hogy a Dunakeszi Tankerületi Központ megkereste az önkormányzatot, hogy támogassa a maximálisan felvehető létszám 590 főről 650 főre való emelését, amire a körzetes tanulók létszámának növekedése miatt van szükség. A 2019/20-as tanévben várhatóan egy osztállyal több indul az általános iskolában, mint a kimenő osztályok száma. Tormay-Lesták Mária alpolgármester asszony jelezte, hogy bár a testületnek csak véleményezési jogköre van, javasolja, hogy a támogatás mellett egyben kérjék a tankerületi központtól az eszköz és infrastrukturális feltételek biztosítását. A képviselő-testület egyhangúlag támogatta a javaslatot.

 

  1. ) Csömöri Egészségház II. sz. parkolójának építésére kiírt közbeszerzés lezárása – kivitelező kiválasztása

Fábri István polgármester felidézte, hogy az egészségházzal szomszédos ingatlan kiürítését követően lehetőség nyílt a tűzoltószertár mellett egy újabb 16 fős parkoló kialakítására. Bár a beruházás nem éri el a közbeszerzési értékhatárt, kapcsolódó beruházásként kell kezelni.

Benkó Gábor műszaki osztályvezető ismertette a közbeszerzési eljárás menetét. Eszerint a hat meghívott cég közül négy nyújtott be határidőre ajánlatot, közülük két cég a megadott a határidőig a hiánypótlási felhívásnak nem tett eleget. A két érvényes ajánlat közül a Komjáti-Design Kft. ajánlata bizonyult a legkedvezőbbnek, nettó 9.222.625 Ft-os áron.

 

  1. ) Közösségi tér- és közterület-fejlesztési program 2017–2021. – II.2. Útépítések, fejlesztendő településrészek: Dezsőfia, u., Liget u. és Táncsics u. hiányzó szakaszainak aszfaltozása – kivitelező kiválasztása

Fábri István polgármester ismertette, hogy a Dezsőfia és Liget utcákat a lakók önerősen aszfaltozták le, ám maradtak hiányzó szakaszok. A hiányzó szakaszok aszfaltozását az önkormányzat vállalná, így lényegében itt is megvalósulna a településrészen alkalmazott 75-25%-os közös lakossági-önkormányzati költségvállalási logika. A Táncsics utca vége pedig alig 50 méter hosszú, zsákutca szakasz, amelyen csak az ott lakók közlekednek. A három utca hiányzó szakaszaira az önkormányzat közös árajánlatot kért, kiváló műszaki tartalmú, ám szegény nélküli aszfaltozási munkákra. A felhívásra négy cég nyújtott be árajánlatot. Az ajánlati árat, a kivitelezési határidőt és a vállalt garanciát is figyelembe véve az önkormányzat egyöntetűen az Aszfalt és Bontás Kft. ajánlatát fogadta el, 9,7 millió forintos áron.

 

 

 

 

Megszakítás