Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Beszámoló csömör nagyközség önkormányzata képviselő-testületének 2010. december 30-i rendkívüli üléséről

2011 július 09. –
Önkormányzati, települési hírek

A képviselő-testület ülését 8 fő részvételével – egy képviselő igazoltan volt távol –  tartotta meg.

Fábri István polgármester tájékoztatta a testületet arról, hogy a kormány januártól radikálisan csökkenti a közfoglalkoztatás eddigi támogatási keretét, ezért a testület részéről mielőbbi állásfoglalás szükséges annak érdekében, hogy a közmunkások által ellátott feladatok (pl. közterületek karbantartása, köztisztasági feladatok ellátása, intézmények gondnoki teendői) elvégzése folyamatos maradjon.

 

Mladoniczki Mihály jegyző tájékoztatta a képviselőket, hogy Csömörön összesen 26 közmunkást foglalkoztatnak. Munkájukra nagy szükség van, foglalkoztatásuk költséghatékony. Felhívta a figyelmet arra is, hogy amennyiben a közmunkások foglalkoztatására nincs mód, vagy szűkül az erre fordított keret, akkor más módon, vállalkozókkal kell elvégeztetni a feladatokat, ami lényegesen drágább lenne. Emellett pedig a közmunka-programból kiszorulók vélhetően bekerülnének a szociális ellátórendszerbe. Az Önkormányzatnak tehát mindenképpen érdeke a közmunkások minél szélesebb körű foglalkoztatása.

A testület egyhangúlag állást foglalt amellett, hogy az átmeneti időszakban (január hónapban) a Polgármesteri Hivatal a lehető legnagyobb mértékű foglalkoztatást valósítson meg a közmunka-program keretében.

Megszakítás