Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Bölcsődei igények bejelentése

2018 március 01. –
Önkormányzati, települési hírek

A hatályos jogszabályi rendelkezések alapján csak a tízezernél több lakossal rendelkező településeknek kell bölcsődét üzemeltetniük, de ahol legalább öt gyermek tekintetében igény jelentkezik, vagy a település 3 év alatti lakosainak száma meghaladja a 40 főt, a települési önkormányzat köteles gondoskodni a gyermekek bölcsődei ellátásáról.

A 2017. évi felhívásra jelentkezők alapján Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 52 bölcsődés korú gyermek elhelyezésére ellátási szerződést kötött 2018. augusztus 31-ig az alábbi bölcsődékkel, melynek során az igénybevétellel arányosan gyermekenként 2.500 Ft/fő/nap, de maximum 50.000 Ft támogatást nyújtanak, amelyet a szülők térítési díjából  vonnak le. 

  1. Csikóhal Úszósport Alapítvány Maugli Alapítványi Családi Bölcsőde (2141 Csömör, Petőfi Sándor u. 29.) 7 főre
  2. Pöttöm Fészek Non-profit Kft Pöttöm Fészek Családi Napközi (2141 Csömör, Nagy Sándor u. 40.) 7+7 főre,
  3.  Épülő Generáció Családi Bölcsőde Hálózat  (1164 Budapest, Magtár u. 68.) 13 főre,
  4. Varázs-Csillag Szociális és Oktatási Nonprofit Kft. által fenntartott Mesevár Bölcsőde(2141 Csömör, Panoráma u. 9-11.) 18 főre

A bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás részeként, a gyermekek napközbeni ellátásának egyik formája, mely 20 hetestől 3 éves korú gyermekek szakszerű gondozását, nevelését végző intézmény.

Az önkormányzat az igények felmérését követően dönt a bölcsődei ellátási szolgáltatás formájáról, az ellátandók köréről, hogy ezen ellátást önállóan, társulásban, vagy ellátási szerződés útján biztosítja.

Kérjük a csömöri lakcímmel rendelkező szülőket, hogy az igények megismerése, felmérése érdekében a 2018. szeptember 1-jén induló nevelési évre vonatkozó bölcsődei ellátási igényüket, indoklással együtt 2018. április 15-éig  a Csömöri Polgármesteri Hivatal címére levélben, vagy az igazgatasioszt@csomor.hu e-mail címre nyújtsák be.

Kérjük, hogy az igénybejelentéshez töltsék ki a lenti linken található „Bölcsődei jelentkezési lap” nyomtatványt.

Megszakítás