Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Búcsú téravatóval

2012 július 23. –
Önkormányzati, települési hírek

Búcsút tartottak 2012. június 24-én Mojmírovcén, Csömör testvértelepülésén. Az idei ünnep különlegessége volt, hogy a kétnaposra bővült kulturális program keretében bemutatták a falu lakosságának a megújult faluközpontot. A rendezvényre meghívást kapott Szabó Erzsébet, a Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is.

A szombati kulturális programot Imrich Kováč polgármester nyitotta meg, majd az érdeklődők figyelmébe ajánlotta a megújult faluközpontot.

Téravató és búcsú Mojmírovcén 

  Imrich Kováč, Mojmírovce (Ürmény) polgármestere

 

Jelentős, minden részletre kiterjedő beruházás keretében új térburkolatot raktak le, autóbusz-megállót és parkolóhelyeket alakítottak ki, valamint termőföld cserével egybekötve pázsitot, fákat és cserjéket telepítettek. A korszerűsítés talán leglátványosabb része az energiatakarékos fogyasztókkal felszerelt, számítógéppel vezérelt térvilágítás. 

A folytatásban helyi amatőr gyermek és felnőtt csoportok mellet nagy sikerű koncertet adott a pozsonyi Fidlikanti zenekar. Az est leszálltával fanfárok hangjára először kapcsolódtak fel az új közvilágítás fényei. Vasárnap a Szent László római katolikus templom ünnepi szentmiséjén közreműködött a világhírű pozsonyi fiúkórus, hatalmas sikert aratva. 

Megszakítás