Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Civil fórum aktuális helyi kérdésekről

2012 március 29. –
Önkormányzati, települési hírek

Civil fórumot tartottak március 27-én a Polgármesteri Hivatalban. A nagy érdeklődés és részvétel mellett megtartott egyeztetésen több tucat helyi közösség, egyesület, egyház képviselője vett részt. Az önkormányzat kezdeményezésére létrehívott egyeztető fórum célja az volt, hogy fontos, a település széles rétegeit érintő, illetve meghatározó településfejlesztési kérdésekben a helyi lakossági csoportokat minél hatékonyabban bevonják a döntések előkészítésbe. 

Civil_forum_alt

 

A fórum egyik napirendi pontja folytatása volt a február elején megkezdett társadalmi egyeztetésnek, akkor a helyi intézmények, legnagyobb vállalkozások, pénzintézetek és szervezetek vezetői, továbbá a község díszpolgárai, Csömör Községért Emlékérem kitüntetettjei és országosan is ismert, helyi szakértői az önkormányzat vezetőivel közösen vitatták meg a várossá nyilvánítás lehetőségeit, előnyeit és hátrányait. 

 

További témaként a közeljövőben bevezetendő közterületi térfigyelő kamerarendszer kiépítéséről hangzott el tájékoztatás Kandolka Károly, az Erando Kft. ügyvezetője részéről, és mondhatták el – döntően támogató – észrevételeiket a megjelentek. Ezenkívül az illegális külterületi hulladéklerakás felszámolására tervezett önkormányzati intézkedésekről és ismételt civil szemétszedési akciókról is volt szó a rendezvényen. 

 

A Csömöri Kulturális Közalapítvány Kuratóriumának elnöke, Harmath Diána részletes tájékoztatást adott a megjelenteknek a helyi civil szervezetek számára kiírt pályázat feltételeiről, szorgalmazva az egyesületek, alapítványok vezetőit, hogy pályázzanak.

Civil_forum_Dia 

Az önkormányzat részéről Fábri István polgármester, Biró Attila településfejlesztésért felelős alpolgármester és Pásztor Sándor képviselő, az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság elnöke vett részt a fórumon.

Megszakítás