Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Civil szemétszedést tartanak

2016 március 18. –
Önkormányzati, települési hírek

Idén április 2-án rendezik meg a hat évvel ezelőtt, a civil önkormányzat kezdeményezésében elindított nagyszabású külterületi szemétszedési akciót, amelynek során a helyi civil szervezetek és közösségek egy-egy területet tisztítanak meg az illegálisan lerakott hulladéktól.

  A kezdeményezés sikerességét bizonyítja, hogy a tavaszi szemétszedésen tavaly mintegy százötvenen vettek részt. A helyi közösségek egyre inkább sajátjuknak érzik az általuk gondozott területet, így néha az akción kívül is átnézik az adott területet, és ha szükséges, nem várják meg a legközelebbi szervezett szemétszedést, hanem évközben is összeszedik a gondatlanul otthagyott szemetet.

Idén is a szokásos területek: Kálvária-erdő, Bulgárkert, Pataksétány, horgásztó környéke, M0-s környéke, Szedervölgyi erdő, valamint a Kistarcsa és Mogyoród felé vezető földutak, tisztulnak majd meg a civil csoportok, egyesületek jóvoltából. 

A szemétszedéshez szükséges zsákokat és kesztyűket a Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. biztosítja.

Aki tenni szeretne környezetünk megóvásáért és szebbé tételéért, bármelyik területen csatlakozhat az ott munkálkodókhoz április 2-án szombaton reggel 8.00 órától.

 

 

 

Megszakítás