Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Családi mókatár

2014 november 04. –
Önkormányzati, települési hírek

November 9-én “maminbaba” , mozgásfejlesztő gyakorlatok és banba-mama móka bemutató is lesz. A program 1630 órakor kezdődik.

Helszín: Petőfi Sándor Művelődési Ház

CSALÁDI MÓKATÁR

2014 november 9. 16:30

Bemutatók:

  • Ringató
  • Mamin Baba
  • Baba-Mama móka
  • Mackó Mozgásfejlesztő torna

Csömöri kismamák utazásának megkönnyítése.

 

GYEREK FOGLALKOZÁSOK

Hétfő 9:30 Maminbaba foglalkozás 1100Ft/alkalom/család

A MaminbabaHordozós latin fitnesz egy igazán szórakoztató, aktív, csinosító mozgásforma kisbabás és várandós anyukáknak tüzes latin zenére.

Várandós, vagy kisbabás anyuka vagy? Kedveled a táncot és a latin ritmust? Szeretnél a babáddal együtt mozogni? Itt a helyed!- A babádat végre nem kell másra bízni! Egy jót alszik rajtad,míg Te jól érzed magad,csinosodsz és táncolsz. 🙂

 

Kedd 10:00 Baba-Mama Móka 500Ft/alkalom/család

A Baba-Móka egy vidám, jó hangulatú babás foglalkozás. Tornás, zenés (hangszeres), mondókás játékok, népi és modern dalocskák hangzanak el.

 

Csütörtök 10:00 Mackó mozgásfejlesztő torna 800Ft/alkalom/család

A szülőkkel közösen átélt mondókás, zenés foglalkozás során fejlesztjük a gyermekek nagy-és finommotorikus mozgását, és a testtudat kialakításában segítünk.

Lábboltozatot, vázizomzatot erősítő gyakorlatokat végzünk, javítjuk az egyensúlyérzéküket, mozgáskoordinációt, mindezt minden órán más mozgásfejlesztő eszközökkel színesítve.

 

Péntek 9:30 Ringató 800Ft/alkalom/család

Vedd ölbe, ringasd, énekelj! – Kisgyermekkori zenei nevelés

A foglalkozásokon az óvodát megelőző korosztály zenei nevelésére kapnak mintát a szülők, a kodályi elvek alapján. Szeretettel várunk a Ringatóra már néhány hónapos gyerekeket is és minden olyan anyukát, apukát, nagyszülőt, aki szívesen énekel, játszik együtt a kicsinyekkel, oldott, szeretetteli légkörben. Aki maga is úgy érzi, fontos az, hogy a művészet eszközeivel neveljünk, aki szívesen énekel, bővíti a dalkincsét, vagy éppen önmaga bátortalan az éneklésben, és segítségre, az énekléssel kapcsolatban kialakult gátlásainak feloldására vágyik egy közösségben.

A Ringató alapítója, a program vezetője: Gállné Gróh Ilona, énektanár.

Részletes információ a foglalkozásokról  a Ringató központi honlapján a:  www.ringato.hu található.

 

INGYENES UTAZÁS

Novemberi és decemberi hónapokban ingyenes utazást biztosít a művelődési ház a Kismamáknak, Csömör közigazgatási határain belül, hogy a keddi napokon minden érdeklődő el tudjon jutni a Baba-Mama klubba!

A buszra jelentkezni a 06-28/543-790-es telefonszámon, vagy a szervezo@muvhazcsomor címen lehet a lakcím és név megadása mellett.

 

IDEI GYERMEKPROGRAMOK A MŰVELŐDÉSI HÁZBAN!

November 16. 16 óra Hókirálynő Meseszínpad: A fecsegő csodaszamár

Palkó elindult a fenyves erdőktől övezett kicsiny falujából szerencsét próbálni, hogy idős szülei sorsát, no, és a magáét is jobbra fordítsa. Egyetlen útitársa a szamara volt. Ez a hosszúfülű, csökönyös jószág, ha megmakacsolta magát, akkor még a kőszikla sem mozdította meg. Máskor meg olyan kezes volt, mint egy ma született csengős bárány. Amint az erdei tisztáshoz ért, egyszer csak egy takaros leányt látott, aki a virágokat szedegette. A fiú egy szempillantás alatt a leányzó szépségének rabja lett. De hogy ezután mi történt Palkóval? Illa berek, nádak, erek – ha jól figyeltek a mese végét megtudhatjátok az előadáson!

 

November 18. 11 óra Takáts Botond koncert a Baba-Mama klub keretein belül!

 

November 18. 17:30 Kölyök Mozi A híres magyar mese, a Vuk kerül levetítésre!

 

November 30. 15:00 Adventi koszorú készítés

Adventi koszorú és asztali dísz készítésre a belépő: 500 Ft (koszorúalapot adunk a belépőjegyhez).

 

December 5. péntek 17 óra: Ametist Bábszínház: Az igazi mikulás

Zenés bábelőadás élő Mikulással! Az erdő kis lakói izgatottan várják a Mikulást. Igaz, hogy csak az embergyerekeknek hoz ajándékot? Vagy a kíváncsi állatkák is kapnak valamit? Sok-sok játék, kaland, móka, s végül hoppon marad a ravaszdi róka!

December 7. és 14. vasárnap 15 óra Adventi kézműves foglalkozás

December 16. kedd 17.30 Kölyök Mozi A Bogyó és Babóca 2 látható!

JÖVŐ ELSŐ FÉLÉVI GYERMEKSZÍNHÁZ AJÁNLÓ!

Január 18. 16 óra Portéka Színpad: Törökülésben
Zenés előadás két részből áll. A műsor első felében a “Teríti a lány…” és az “Ez a kapa…” című dalos játékokkal közösen játszik a gyerekekkel Fatima és Ibrahim. Majd ezt követi a “Kiskakas gyémánt fél krajcárja” című mese vidám, humoros feldolgozása. A gyermekek nagy öröme, hogy kinevethetik a török császárt és jól szórakozhatnak a szolgálólány bugyutaságán.

 

Február 22. 16 óraMaster of PuppetsTheatre: Sicc – Pszt! mesejáték!

Mese a barátságról, bábokkal és népi hangszerekkel. A Budapest Bábszínházban 2002-ben bemutatott darab felújítása Az előadás elnyerte 2003-ban az év legjobb gyermekszínházi műve díjat. Írta és zenéjét szerezte: Jakab Zsolt

 

Március 22. 16 óra Budai Bábszínház: A bátor sün

A kis bóklászó süninek mindenki nekiszalad figyelmetlenül. Ráfogják, hogy szándékosan szurkál a tüskéivel. Ő mindenkitől bocsánatot kér, bekötözi a kényeskedőket, de azok ezután sem barátkoznak vele. Megneszeli a róka, hogy milyen kényeskedők vannak az erdőben. Ravasz cselt eszel ki ellenük, hogy elcsípje zsákmánynak őket. Sikerül-e a terve? Mi történik a sünivel és a többiekkel? Kiderül az izgalmas meséből.

 

Április 19. 16 óra VSG Kamarabalett: Jancsi és Juliska

Jancsi és Juliska játékos és mulatságos erdei útját kísérhetjük végig a Szabó Csaba képzőművész által tervezett látványos mézeskalácsházig, ahol a gonosz boszorkány csapdába csalja a gyerekeket, persze aztán számtalanszor pórul jár. Az eredeti Grimm-történet alapján táncművészek személyesítik meg a karaktereket, rengeteg humort, komikumot csempészve a jelenetekbe.

 

Május 10. 16 óra Aranyszamár Bábszínház: Volt egyszer egy…

…egy kislány, aki elindult a világba, mert az udvarán nyújtózkodó nagy üres mellett nem volt többé maradása. Útja során pöffeszkedő almákkal, rebbentő pillás békával, csupaláb hernyóval találkozott – és mindenki mással, akiket Máté Angi író megálmodott. Miután mindenkitől gyűjtött valami emléket, elért egy olyan helyre, ahol repülőket hajtogatnak leveleikből a fák, és már nem rettentő többé az üres.

 

 

Megszakítás