Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Csömör a térség legbiztonságosabb települése

2019 szeptember 20. –
Önkormányzati, települési hírek

Perlaki Attila nyugalmazott rendőrezredes 2010 óta segíti külső tagként az Ügyrendi-, Sport- és Közbiztonsági Bizottság munkáját, vele beszélgettünk arról, hogy látja ő az elmúlt évek eredményeit, Csömör közbiztonságát.

-A nyolcadik kerület rendőrezredeseként jöttem nyugdíjba, a fővárosnak azt a részét senkinek nem kell bemutatni, komoly tapasztalatot sikerült szereznem, az biztos. Az összehangolt közös munkában, együttműködésben hiszek, amikor az azonos területen tevékenykedők ismerik és segítik egymás munkáját, ezzel növelve a külön-külön végzett munka hatékonyságát. Javasoltam és üdvözítőnek tartom azt a metódust, amit Csömörön is alkalmazunk a bizottságban: havonta minden olyan szervezet összeül, akik a közbiztonságért tevékenykednek. A rendőrség, tűzoltóság, biztonsági szervezetek, polgárőrök, mezőőr, a hivatal és az önkormányzat képviselői, ilyenkor mind jelen vannak, együtt ránézünk, mi valósult meg az előző hónapban kitűzött célokból, megfogalmazzuk, hogyan tovább, kérhetünk, kérdezhetünk.

-Azon túl, hogy ezáltal egymás munkáját nyomon követhetik, hogyan járul ez hozzá a hatékonysághoz?

-Olyan minden oldalról körül járt, alaposan előkészített javaslatok kerülnek ezáltal a Bizottság elé, melyek elengedhetetlenek a felelősségteljes döntéshez. Csömör ma a térség legbiztonságosabb települése, és ez koordinált szakmai munka eredménye.

-Milyen eredményeket tart fontosnak megemlíteni?

-A térfigyelő kamerarendszer kiépítése, a diszpécserközpont létrehozása látványos eredményeket hozott. 8 kamerával indult a rendszer, ma már 16 van belőle, és hamarosan a Majorszegiligetben is lesz  4 kamera. Polgárőrségünk országos szinten is elismert, nagy terheket vesznek le a rendőrség válláról. Több bűnöző tetten érése, bűneset megakadályozása kapcsolódik tevékenységükhöz, elmondhatjuk, hogy Csömörön hosszú ideje nincs gépkocsilopás és lakásbetörés, néhány besurranásos lopás rontja csupán a képet. Az önkéntes tűzoltók munkáját külön ki kell emelni, rengeteg akcióban vesznek részt, hatalmas dolog, hogy elmondhatjuk, olyan tűzoltó egységünk van, akiknek megvan az engedélyük, vizsgájuk, hogy riasztás esetén önállóan megkezdhetik a vonulást.

-Mi kell elsősorban ahhoz, hogy egy település a mai világban ilyen eredményeket tudjon felmutatni?

-Mindenek előtt elhivatott, lokálpatrióta, egymást és egymás munkáját elismerő, segítő emberek. Másrészt az a szemlélet, amivel a település vezetése hozzááll a témához, erkölcsileg és anyagilag is támogatva a szereplőket. A térfigyelő rendszer, a polgárőrök technikai felszereltsége, a tűzoltók munkája mind-mind komoly anyagi áldozatot igényelnek az önkormányzattól. Az, hogy 24 órás ügyelet, járőrszolgálat, reggelente és délben polgárőrök által irányított forgalom van az iskolánál, helyi tűzoltósággal rendelkezünk, mind-mind olyan kiváltságosnak számító dolgok, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy Csömörön élni nem csak jó, de rendkívül biztonságos is !

 

Megszakítás