Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Csömör háziorvosainak tájékoztatója és javaslatai a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

2020 március 14. –
Önkormányzati, települési hírek

Csömör háziorvosai a kialakult helyzetre való tekintettel az alábbiakat kéri, illetve javasolja Önöknek:

-Akinek az állandó gyógyszereire van szüksége, kérjük ezt telefonon jelezze felénk rendelési időben, illetve e-mailben történő jelzés is megfelelő .

hulitzer@gmail.com  Telefon:  28/446-588/dr. Hülitzer Katinka/

aszalosdr@gmail.com  Telefon: 28/446-277/dr. Aszalós György/

haziorvos3@csomor.hu  Telefon : 06 28 770 095/dr. Kakuk Tímea/ 

haziorvos4@csomor.hu  Telefon: 06 28 770-095 /dr. Kiss Zsuzsanna/

gyermekorvos1@csomor.hu Telefon:06 28 770 036/dr. Vereszki Xénia/

gyermekorvos2@csomor.hu Telefon: 06 28 446 279/ dr. Kovács Éva /

 

E-recept formájában feltöltjük a kért gyógyszereket, és csak a patikába kell érte befáradni,ez másnapra biztosan ott lesz.

Idős betegek részére a gyógyszerekért  hozzátartozó, szomszéd is elmehet -erre engedélyt adott a Kormány.

Aki megy a gyógyszerekért annak tudnia kell a beteg nevét ,TAJ számát és saját személyi okmányait is vinnie kell./Személyi igazolvány/

-Beutalók írására ,előre rögzített időpontok miatt szintén telefonon, vagy e-mailben van lehetőség, ennek átvételére nem kell várakozni, csak a nővérszobákba kell rendelés alatt bekopogni.

A nem akutan szükséges, halasztható szakvizsgálatokra kérjük, most ne menjenek, ne kérjenek beutalót.

Kialakult betegség esetén-pl. nátha, kisebb fokú hasmenés, izomhúzódás, derékpanasz is kérjük, hogy telefonon konzultáljanak velünk, ily módon is lehetséges táppénzbe vételük, és szabadon megvásárolható gyógyszerekkel való kezelésük is.

Gyermekorvosaink szintén ezt kérik, illetve a kötelező védőoltások beadása miatt telefonos konzultáció szükséges időpont egyeztetés miatt. Az oltandó gyermeket csak egy személy kísérheti.

Fogorvosaink is csak sürgősségi ellátást adhatnak. / pl .balesetes fog vérzés, sürgősségi foghúzás/

Kérjük rendelési időben telefonon kérjenek először tanácsot Tőlük .

Mindannyiunk érdeke a minél kevesebb személyes kontaktus. Amennyiben elkerülhetetlen a személyes találkozás, akkor is tartsunk kb. 1 méteres távolságot egymástól, gyakran mossunk kezet, meleg szappanos vízzel, alkoholos fertőtlenítők használata szintén javasolható.

A rendelőben kihelyezett kézfertőtlenítőket kérjük használják.

Mindemellett kérjük legyenek türelmesek, mivel aki a rendelésre jön, az közben a telefonos konzultációk miatt tovább fog várakozni  valószínűleg.

Telefonszámok a csomor.hu honlapon az egészségügy menüpontban találhatóak.

 

Általános tájékoztató a koronavírussal kapcsolatban:

A koronavírus okozta megbetegedés döntően a felnőtteket érinti.

10 évnél fiatalabb gyermekeknél a betegség többnyire enyhe légúti tünetekkel jár, viszont a minimális tüneteket mutató, enyhe lefolyású esetek is terjeszthetik a fertőzést, környezetüket ők is megfertőzhetik. Ezzel veszélyeztetik az időseket, krónikus betegeket, akik között nagyon veszélyes a betegség, sokkal magasabb a szövődmények és a halálozás aránya, mint az influenzának!

Mikor kell koronavírus fertőzésre gondolni? Ha valaki erősen köhög, lázas, levert, rossz az általános állapota, nehezen, vagy szaporán veszi a levegőt, és a megelőző 14 napban szoros kapcsolatban volt koronavírussal fertőzött személlyel, vagy a koronavírus fertőzéssel érintett területen járt.
Koronavírus megbetegedés gyanúja esetén kérjük semmiképpen ne induljon a rendelőbe, hanem telefonon hívjon bennünket! Ingyenesen hívható zöldszámok állnak rendelkezésre a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében.
06-80-277-455
06-80-277-456
A fertőzés esélyének csökkentése érdekében szeretnénk a rendelői találkozások számát minimalizálni. Kérem, vegyék komolyan, hogy ha az orvosok, nővérek, asszisztensek megfertőződnek, és kiesnek az ellátórendszerből, Magyarország betegellátása egy-kettőre összeomlik, a betegek (nemcsak a koronavírussal fertőzöttek, de a többi beteg is) ellátatlanul maradnak, ami beláthatatlan következményekhez vezetne!

 Ezért a következőkben kérjük együttműködésüket:
Enyhe, banális betegségekkel, orrfolyással, enyhe, hurutos köhögéssel, 1-2 napos, nem magas lázzal, hőemelkedésel, hasmenéssel önmaguk, családjuk, betegtársaik és az egészségügyi személyzet védelme érdekében NE jöjjenek vizsgálatra, hanem telefonáljanak, és ellátunk mindenkit tanácsokkal! Ha szükséges, betegség esetén használják ki a digitális technika nyújtotta lehetőségeket is! Ugyancsak telefonon jelentsék be igényüket táppénzre, iskolai, óvodai igazolásra, beutalóra, rendszeresen szedett gyógyszer- vagy tápszer receptjére.

 

Gyermekekre vonatkozó tanácsok

Ha mégis szükséges eljönni  a rendelőbe! Érkezést követően mossanak kezet (a gyermek is!), használják a kihelyezett kézfertőtlenítőt! A többi betegtől lehetőleg legalább 1 méter távolságot tartsanak. Ha ez megoldható, inkább a szabad levegőn várakozzanak.
Orvosi vizsgálatot és időpont egyeztetést igényel a hat hónaposnál fiatalabb lázas gyermek,
• aki nehezen veszi a levegőt, zihál, fullad,
• akinek napok óta tartó, vagy nagyon magas láza van,
• aki ismételten hány és hasmenése van, nem itatható,
• akinek erős hasfájása van, de nincs hasmenése,
• akinek feltűnően rossz az általános állapota, nehezen ébreszthető, zavartnak tűnik,
• akinél valamilyen súlyos fertőző betegség gyanúja merül fel,
• minden olyan helyzet, amikor a gyermek állapota hirtelen romlik, vagy ami a Önnek komoly aggodalmat okoz.
Javasoljuk, hogy a járványügyi helyzet javulásáig, ha lehet ne tervezzenek külföldi utazást, ha csak lehet, ne vegyék igénybe a tömegközlekedést, kerüljék azokat a helyeket, ahol sok ember tartózkodik, szellőztessenek és mossanak kezet minél gyakrabban, tartsák be a kézmosás, tüsszentés, köhögés higiénés szabályait, találkozáskor, üdvözléskor kerüljék a puszilkodást, kézfogást.
Figyeljünk egymásra, járjunk el felelősen a magunk és egymás egészsége érdekében!

Megszakítás