Üdvözöljük!

Csömör Nagyközség Önkormányzatának közleménye a helyi oktatási intézmények önkormányzati fenntartásáról

2016 április 19. –
Önkormányzati, települési hírek

Csömör Nagyközség Önkormányzata ismételten kifejezi arra irányuló szándékát, hogy a helyi oktatási intézményeket önkormányzati fenntartásban kívánja működtetni.

Az erre vonatkozó, 2015 őszi egyhangú képviselő-testületi döntésünket eljuttattuk az Emberi Erőforrások Minisztériumához, ám arra a mai napig nem kaptunk választ.

Meggyőződésünk, hogy ismét lehetőséget kell biztosítani az önkormányzatoknak a teljes „fenntartói” és „működtetői” feladatok ellátására. Ezzel elérhető lenne ismét, hogy a helyi társadalom közvetlen kontrollja mellett működő önkormányzatok nem csak a korábbiakhoz hasonlóan, „jó gazda módjára” legyenek az iskolák fenntartói, hanem, hogy minden tekintetben a lehető legjobb feltételeket biztosíthassanak a településen élő gyermekek későbbi boldogulásában meghatározó szerepet játszó alapfokú nevelő-oktató munkának.

Úgy gondoljuk, hogy az önkormányzati iskolafenntartás lehetőségének törvényi biztosítása nagymértékben hozzájárulna azoknak a pozitív céloknak az eléréséhez, amelyeket az oktatási-nevelési intézményekben 2016. április 20-ára meghirdetett országos sztrájk követelései tartalmaznak.

 

Csömör, 2016. április 19.

Fábri István s. k.

Csömör Nagyközség polgármestere

Megszakítás