Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Csömöri kék-sárga zászlókkal díszítik fel a nagyközség főútját az Ukrajna melletti szolidaritás jegyében

2022 február 28. –
Önkormányzati, települési hírek

Csömör nagyközség hivatalos zászlajának színei: kék-sárga-kék. Ukrajna hivatalos zászlajának színei: kék-sárga. E véletlen egybeesés ezekben a napokban szomorú aktualitást jelképeznek számunkra.
A település főútjának oszlopaira kihelyezett zászlóink a mai naptól az Oroszország által február 24-én megtámadott, Magyarországgal szomszédos független ország, Ukrajna melletti szolidaritást is hirdetik.

Szolidaritási kiállás a település vezetése és szabad, békeszerető polgárai részéről a szuverén Ukrajna polgárai mellett. Komoly aggodalommal figyeljük a háborús inváziót, amely sokmillió ukrán polgár, köztük is soktízezer kárpátaljai magyar életét, biztonságát veszélyezteti.

Csömör nagyközség római katolikus egyházközsége több évre visszanyúló testvérgyülekezeti kapcsolatot ápol a kárpátaljai, részben magyarlakta Aknaszlatinával (Szolotvino).

Bízunk a harcok mielőbbi befejeződésében, a béke helyreállításában. Bízunk abban, hogy Európa, ahova hazánk is ezer év óta tartozik, fő szövetségeseivel közösen képes lesz megálljt parancsolni az orosz nép jelentős része által is elítélt, értelmetlen katonai agressziónak.

Csömörön a települési kék-sárga zászlók március 15-ig, az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc nemzeti ünnepének napjáig hirdetik szolidaritásunkat Ukrajna népeivel. Annak a dicső szabadságharcnak az emléknapjáig, amelyet végül a keletről behívott orosz csapatok vertek le, hasonlóan az 1956-os forradalom és szabadságharcunkhoz, amikor szintén orosz diktátorok parancsára érkeztek meg a tankok vérbe fojtani egy szabad nép honvédő harcát.

 

Kelt Csömörön, 2022. február 28. napon

Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Megszakítás