Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Csömörön is nagy károkat okozott az országos vihar

2023 augusztus 07. –
Önkormányzati, települési hírek

A hétvégi országos vihar Csömörön is jelentős károkat okozott. A kárelhárítást szombat reggel azonnal megkezdte a Községgondnokság, a helyi önkéntes tűzoltó egyesület, a helyi polgárőrség, akik mellett több önkormányzati képviselő és lakos is részt vett a munkálatokban. A hétvégén elsősorban az utak akadálymentesítése zajlott, jelenleg az önkormányzati intézmények, játszóterek és közparkok felülvizsgálata folyik. Néhány intézmény (Kacsóh P. utcai óvoda és az épülő bölcsőde) kertjében is nagyobb károk keletkeztek, valamint ma reggelre visszaállt az önkormányzat telefonos és internetes hálózata is, amely szintén a vihar miatt állt le a hétvégén.

Kérünk mindenkit, hogy ezen a héten még fokozott elővigyázatossággal vegyék igénybe a játszótereket, parkokat, erdei sétaútvonalakat. A Kistarcsai út végén a földutat mindkét irányból lezárták –  és bár valakik elvitték a táblákat és záróeszközöket – az út jelenleg járhatatlan, kérjük, senki ne próbáljon meg erre közlekedni.

Az önkormányzat minden olyan esetben, ahol utcáról a lakóingatlan felé dőlt ki fa, maga intézi majd a kárelhárítást és szükség esetén a kártalanítást is, ezért kérjük, akiknek ilyen káruk keletkezett, jelezzék a gondnoksag@csomor.hu vagy a csotesz@csomor.hu e-mail címen.

Azoknál az eseteknél, ahol a kerten belül dőltek ki fák, kérjük a lakosokat, hogy mindenki a saját biztosítóját keresse, és a biztosítás keretében szállíttassa el a zöldhulladékot, ha az olyan mennyiség, amelyet a rendszeres zöldhulladék-gyűjtés során már nem lehet kitenni. Mindezek mellett kérjük, hogy ezeket a hulladékokat mindenki a kertjén belül tárolja, az utcára semmiképp ne tegyék ki.

Munkatársaink folyamatosan dolgoznak a viharkárok elhárítása miatt, ezért mindenkitől türelmet és megértést kérünk!

Általános hírek

Hagyományok napja

2024. április 20-án, 10.00 órától Hagyományok napja rendezvényt tartanak a Hősök terén, a Mesterségek bemutatója

Bővebben
Megszakítás