December 13-án , szombaton hagyományos disznóvágást és kóstolót tartanak a Csömöri Tót hagyományaink Házának udvarán.
Program
7 órától
Disznóvárás fogópálinkával7.30-tól Disznó perzselése, tisztítása, mosása
8 órától Rendfa felállítása, disznó felbontása, húsok szortírozása, abalében történő főzése
9 órától Folyamatosan kapható hurka és kolbász.
10 órától Nóta sátor
10 órától Nóta sátor
11 órától A kolbász készítéséhez szükséges hús összeállítása, darabolása, darálása, fűszerezése, kolbásztöltés
11.30-tól Kolbász sütésének megkezdése
12 órától Abalében megfőtt húsok kivétele, darabolása, darálása, fűszerezése, hurkatöltés
14 órától A rendezvény zárása
15 órától Zártkörű rendezvény. Hagyományőrző csoportok és támogatóik évzáró vacsorája.
A rendezvény alatt a „tót konyha” várja kedves vendégeit!
Helyszín: Csömöri Tót Hagyományaink Háza
2141 Csömör, Gorkij fasor 11.