Search

Üdvözöljük!

Search
Search

„Dobogós” évet zártak a csömöri díjlovasok

2015 február 03. –
Önkormányzati, települési hírek

A 92 hazai egyesületből ismét az élmezőnyben, a rangsor V. helyén végeztek 2014-ben a Csömöri Lovas és Természetbarát Közhasznú Egyesület díjlovasai. Egyéniben a szakágvezetőjük, Nébel Viktória a harmadik helyen zárta az évet. A hazai versenyek mellett eredményesen szerepelt fiatal lovaival a lipicai világkupán és egy ausztriai A kategóriás nemzeti versenyen is.

A fővárost és Pest megyét magába foglaló Közép-magyarországi régióban a Nemzeti Lovardán kívül jelenleg csak Páty, Sóskút lovardáiban és a CSLTKE cinkotai telephelyén adottak a technikai valamint itt – elsősorban az Auchan Liget Áruház révén – a szponzori feltételek egy napi 120-160 startos díjlovas verseny lebonyolításához. Ez persze nem zárja ki, hogyha sikerül előteremteni a mobil lószállások telepítésének mintegy 350 ezer forintos költségét, akkor a Major utcai sportlovarda adottságaival az egyesület megpályázza az U25 és a vele összevont  Talentum Kupa országos utánpótlás bajnokság csömöri megrendezését, amely versenyeknek legutóbb Bábolna adott otthont. Erről is fognak dönteni az egyesület tagjai február 7-én, szombaton 13 órára a Szedervölgyi Lovardába összehívott éves közgyűlésükön.

Friss hír, miszerint az egyesület 300 ezer forintot nyert a Fővárosi Önkormányzat pályázatán egy lovasterápiás célra használható ló vásárlására. Ezzel el tud indulni a régióban a hiperaktív, az autista, a mozgásukban vagy látásukban sérült gyerekek fejlesztése, ami régi célja volt az egyesületnek.   

 

 

Megszakítás