Üdvözöljük!

„Egy vérből valók vagyunk”

2014 június 02. –
Önkormányzati, települési hírek

A Csömöri Falunapok első napján, június 13-án pénteken rendezvénysorozatot tartanak annak alkalmából, hogy idén 15 éves Csömör testvértelepülési kapcsolata Torockóval. Az „Egy vérből valók vagyunk” ünnepi program kopjafaavatással kezdődik, majd irodalmi est, kiállítás és koncertek várják az érdeklődőket.

Csömöri Falunapok június 13. pénteki program

 

16.00 Emlékoszlop, kopjafaavatás Csömör Nagyközség Polgármesteri Hivatala előtt

A két település képviselőinek részvételével.

  

16.30 Egy óra Jókaival” irodalmi est a Polgármesteri Hivatal dísztermében

Az esten Fábri Anna irodalomtörténész mutatja be Jókai Mór munkásságát. Részletek hangoznak el az író „Egy az Isten” című regényéből, valamint vetítés látható a Jókai-kutatás és -kiállítás anyagából. A műsor szerkesztője, valamint előadója  Havas Judit előadóművész, közreműködik Kertész Péter színművész.

Az est házigazdája: dr. Éless Béla színművész-rendező.

 

18.00 Csömöri alkotóművészek és torockói tárgyak kiállításának megnyitója

A tárlat a Torockói Falumúzeumban található használati tárgyakból, szövetekből és fényképekből összeállított anyagot mutatja be. Közreműködik a Torockói Sebes Pál Általános Iskola Furulya és Citera Zenekara.

 

20.00 VHK koncert

A VHK 1975-ben alakult meg Grandpierre Attila baráti társaságából. Zenéjük a világegyetem örök alkotóerejéből, az ősi népzene elemi erejű ősforrásából született. Rendkívüli energiájuk és a népzenei indíttatás miatt gyakran etno-punk zenekarnak tekintik őket.

 

22.00 Ismerős Arcok koncert

15 év, 8 zenealbum, 5 DVD, közel másfélezer fellépés a Kárpát-medencében és azon túl. Több aranylemez és Fonogram-jelölés, Arany Nyíl díj. Az Ismerős Arcok dalaival és dalszövegeivel továbbra is a magyarság lelki felemelkedését szolgálja, sugározva erőt, energiát és jókedvet a mindennapi boldog élethez.

 

 

 

Megszakítás