Üdvözöljük!

Egyéni koszorúzással emlékeznek március 15-én

2021 március 09. –
Önkormányzati, települési hírek

A központi intézkedésekhez igazodva az idei március 15-i ünnepség és díjátadó is elmarad. Az önkormányzat vezetői március 15-én koszorút helyeznek el a Petőfi-emléktáblánál, és arra kérik a többi koszorúzni szándékozó szervezetet, hogy ugyanitt szintén helyezzék el az emlékezés virágait a nap folyamán bármely időpontban (nem szervezett rendezvény keretében).

A település vezetése kéri továbbá a csömöri polgárokat, hogy tiszteletük jeléül március 15-én helyezzenek el egy szál virágot a Petőfi-emléktáblánál a Hősök terén. Az önkormányzat bízik abban is, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan ismét sokan kitűzik házuk falára a nemzeti színű és a települési zászlót, így emlékezve az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc hőseire.

A díszpolgári és emlékérem elismerések átadását ugyan tárgyalták a testület tagjai, de mivel hivatalos képviselő-testületi döntés nem születhetett, a polgármester pedig még formálisan sem szeretné meghozni azt egyedül, így a címek odaítélését elhalasztották. Amennyiben a járványügyi helyzet engedi majd és már hivatalosan ülésezhet a képviselő-testület, a tavalyihoz hasonlóan, augusztus 20-án, államalapításunk ünnepére tervezik az ünnepélyes díjátadót.  

 

Megszakítás