Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Egyeztetés a csömöri HÉV fejlesztéséről

2021 október 13. –
Önkormányzati, települési hírek

Szerdán délelőtt online konferencia keretében széleskörű egyeztetést tartottak a Bp. Örs vezér tere-Gödöllő és a Bp. Örs vezér tere-Csömör HÉV-járatok tervezett fejlesztéseiről. A Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója, Vitézy Dávid által szervezett egyeztetésen az érintett települések polgármesterei és országgyűlési képviselői vettek részt.

A Csömört érintő terveket illetően Fábri István polgármester és Tuzson Bence országgyűlési képviselői is kérte, hogy vizsgálják meg a meglévő vonalon új, településen belüli HÉV-megálló lehetőségét annak érdekében, hogy többen  érhessék el közelebbről a kényelmes, kiszámítható fővárosba jutást a környezetbarát közlekedést jelentő HÉV-et. Az országgyűlési képviselő hozzátette, hogy a busz-HÉV kapcsolatot is át kell gondolni, a jobb „ráhordási” szempontok figyelembevételével.

Fábri István  polgármester javasolta, hogy a BFK tervezési folyamatát egyeztessék az önkormányzat által végzett megvalósítással, illetve tervezés alatt álló fejlesztésekkel, akár a HÉV-végállomást érintő P+R (gépjármű parkolók) és B+R (fedett és őrzött kerékpáros tárolók) beruházások esetében, akár a Major úti HÉV-átjáró biztonságosabbá tételes során.

A tervekben egyértelműen szerepel a Szabadság úti HÉV-aluljáró kiszélesítése szabályos két sávos útpályává.

A nagyrészt európai uniós támogatás beruházási tervei várhatóan 2024-ben véglegesülnek, a megvalósítás azt követően indulhat el és több évig is eltarthat.

Megszakítás