Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Elhunyt Agárdi Mihály, korábbi önkormányzati képviselő

2020 október 29. –
Önkormányzati, települési hírek

Agárdi Mihály földműves család gyermekeként, 1952. augusztus 8-án született Csömörön. Az általános iskolát Csömörön végezte, majd 1970-ben érettségizett a Szerb Antal Gimnáziumban. Ezt követően gépjármű-villamossági műszerésznek tanult, 25 éven át ebben a szakmában dolgozott. Később mezőgazdasági vállalkozóként tevékenykedett.

1994-ben az FKGP-KDNP-MDF-MIÉP jelöltjeként önkormányzati képviselőnek választották. Megszakítás nélkül tizenhat éven keresztül, 2010-ig volt a képviselő-testület tagja, ahol a településrendezési és környezetvédelmi, továbbá a pénzügyi és sport bizottságban tevékenykedett. Egy képviselői lemondás eredményeként 2013-2014-ben is tagja volt a testületnek.

A rendszerváltás után lezajlott földkiadási, kárpótlási folyamat helyi irányításában aktívan közreműködött. A Csömöri Gazdaszövetkezet elnökségi tagja volt egészen halálág.

Több szálon is kötődött a csömöri kézilabdához: a hetvenes évek elején játszott a csapatban, majd a kilencvenes évek második felétől a szakosztály egyik vezetőjeként segítette a klub működését, azon belül a női csapat újraélesztésében játszott fontos szerepet.

A helyi református gyülekezet presbitereként is aktív közösségi életet élt, egy átmeneti időben saját ingatlanában adott helyt a lelkészi hivatalnak.

Az önkormányzat Agárdi Mihály emlékére kihelyezte a Polgármesteri Hivatal épületére a fekete zászlót és a képviselő-testület soron következő ülésén is megemlékezik róla.

Agárdi Mihálytól november 6-án pénteken, 12.00 órakor vesznek végső búcsút a csömöri temetőben.

Megszakítás