Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Európai uniós támogatással újul meg csömör központja

2009 augusztus 05. –
Önkormányzati, települési hírek

Főtér, könyvtár, ügyfélszolgálati iroda

A beruházás keretében megújul Csömör főtere, a használaton kívüli óvodaépületet bővítéssel és felújítással korszerű községi könyvtárrá alakítják, továbbá bővítik és felújítják a polgármesteri hivatal épületét és kiépítik előtte a szükségleteknek megfelelő parkolót. A munkálatok során elvégzik az akadálymentesítést és az azbeszt-mentesítést is.

Július 31-én délelőtt a csömöri polgármesteri hivatalban Bátovszki György polgármester, Szilágyi Csaba, az MSZ Házépítő Kft. ügyvezetője és Gazsi István, a Gazsi és Gazsi Kft. ügyvezetője látta el kézjegyével a dokumentumokat, amelyek értelmében megkezdődhet Csömör központjának megújulása.

A munkálatokra azt követően kerülhet sor, hogy Csömör önkormányzata eredményesen szerepelt az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Programjának keretében meghirdetett, Pest megyei településközpontok fejlesztése – Kisléptékű megyei fejlesztések című pályázaton. A projekt a Faluközpont fejlesztése Csömörön címet viseli, KMOP-5.2.1/A-2008-036 azonosító jellel.

A kivitelezés összköltsége 232.091.340 forint, a projekthez elnyert európai uniós támogatás összege 89.070.537 forint.

A munkálatok során megújul a község központjában található Hősök tere. Szomszédságában bővítik és újjáépítik a Tompa utcai, használaton kívüli óvodát, ahol a megyében legeredményesebben működő könyvtár nyer méltó, a kor követelményeinek megfelelő elhelyezést. Ugyancsak az igényeknek és a szükségleteknek megfelelő ügyfélszolgálati irodát, és fölötte rendezvénytermet alakítanak ki a polgármesteri hivatal újjáépítésével. Mindkét épületben elvégzik az akadálymentesítést, az egyik helyen, ahol szükséges, az azbeszt-mentesítést is. A polgármesteri hivatal előtt kiépítik az ügyfélforgalomnak megfelelő parkolót.

A megújult faluközpont átadására, a munkálatok ütemezése alapján, 2010 májusában kerül sor.

Megszakítás