Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Falunapok: kisebb költségvetés, hasonló színvonal

2011 július 20. –
Önkormányzati, települési hírek

Az idei falunapok a korábbi évekhez képest lényegesen kisebb, ám még mindig jelentős önkormányzati támogatásból valósult meg. Betartotta ígéretét az új vezetés: a múlt évi, mintegy 8 millió Ft-os támogatás helyett, idén 4,5 millió Ft-ot szavaztak meg a képviselők erre a célra, jelentős takarékoskodásra sarkallva ezzel a szervezőket.

Úgy tűnik, megérte spórolni: sem a résztvevők, sem a kilátogató érdeklődők nem érzékelték, hogy kevesebb pénz állt rendelkezésre. A kulturális műsorok kínálata hasonlóan gazdag és színvonalas volt: ismét számos hagyományőrző csoport lépett fel a nagyszínpadon, és a hétfői sportprogramok is gazdag kínálattal várták a közönséget. Új színnel is bővült a rendezvénysorozat: a testvértelepülések tiszteletére rendezett pénteki állófogadás igazi gasztronómiai különlegességnek számított. Nem véletlen, hogy a számos illusztris vendég (környező települések polgármesterei, országgyűlési képviselő, Országos Szlovák Önkormányzat elnöke) részvételével lezajlott eseményről külön is beszámoltak a regionális médiumok.

A szervezésben most sem volt érdemi hiba, sőt, a biztonságra a korábbiakhoz képest lényegesen nagyobb hangsúlyt fektetett a rendőrség. Egyedül az elmaradt, a korábbi években közel fél millió forintba kerülő tűzijáték osztotta meg a közvéleményt: többen hiányolták a pirotechnikai látványosságot, sokan viszont örültek az égi csinnadratta nélkül lezajlott programnak. 

Összességében ismét büszkeséggel mondhatták el a csömöriek: a Pünkösdi Fesztivál – Csömöri Falunapok továbbra is a térség legnagyobb szabású, legszínvonalasabb kulturális-közösségi programsorozata maradt.

 

A fesztiválról és a Falunapok nyitó rendezvényeként megtartott állófogadás fotóit képgalériánkban megtekintheti:

Megszakítás