Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Fejlesztések a nagyközségben – február

2024 február 12. –
Önkormányzati, települési hírek

Az év első hónapjaiban is folytatódnak a fejlesztések a településen, így például február elején megnyitotta kapuit a  felújított Laky-kúria épületében az önkormányzati bölcsőde, valamint több utca aszfaltozása is megkezdődik.

Újabb forgalomlassító berendezések kihelyezéséről döntöttek

Az idei második, január 18-án megtartott képviselő-testületi ülésen Pásztor Sándor, az Ügyrendi, Közbiztonsági és Közlekedési Bizottság elnökének előterjesztése nyomán 4,3 millió forint költséget különítettek el az újonnan aszfaltozott, forgalmasabb utcák közlekedésbiztonsági berendezéseire. 

Mint arról már tudósítottunk, az elmúlt hónapokban több út felújítása is megtörtént, amelyeknél közúti táblázások és forgalomlassító berendezések elhelyezése is szükséges. Az összeg a nagyobb forgalmú – Árpádföldi út, Vízműsor utca, Szedervölgy utca és Páskom utca – újonnan aszfaltozott utcákra kihelyezendő  figyelmeztető táblák, útkiemelések és forgalomlassító virágládák kihelyezését fedezni, melyeket lakossági igények alapján telepítenek majd. A forgalomlassító berendezések kihelyezése  – az időjárástól függően –  hamarosan megtörténik.

Rét utca és a Tücsökdomb utca aszfaltozása

Lakossági egyeztetéseket követően megkezdődik a Rét utca aszfaltozása, amelyet a településrendezési szerződés megkötését követően aszfaltoznak le. A szerződésnek köszönhetően a munkálatok nem jelentenek plusz költséget az önkormányzat számára. A Tücsökdomb utca aszfaltozása is megkezdődik, itt 75%-os lakossági és 25%-os önkormányzati önerőből építik meg az utat. Mindemellett az önkormányzat finanszírozza a tervezési és műszaki ellenőri, valamint a vízelvezetés kialakításának költségeit is. A kivitelezésekre pályáztatás útján a legkedvezőbb árat adó Ár-La Kft.-t választották ki.

Térfigyelő kamerák

Közvilágítást és térfigyelő kamerát szerelnek a Főnix utcába, valamint szintén térfigyelő kamera kerül a Majorszegiligetre és a horgásztóhoz is.

Utcanévtáblák

Az önkormányzat a településen felmérést végzett az utcanévtáblák állapotáról. Ennek eredményeként a nehezen olvasható, megrongálódott táblákat kicserélik, illetve a hiányzókat pótolják.

Megnyitotta kapuit az önkormányzati bölcsőde

Február 5-én megnyitotta kapuit az önkormányzati bölcsőde a kisgyermekek előtt. Mint ismeretes, a  Laky-kúria – Csömör egyik legrégebbi és legszebb épületének –  felújításával valósult meg az önkormányzati bölcsőde. Az épületet és kertjét a január végére szervezett lakossági bejáráson az érdeklődők is megtekinthették. Az új bölcsőde a meglévő magánbölcsődénk mellett nyújt alternatív lehetőséget a kisgyermekes családok számára. Az intézményben 22 kisgyermek ellátását nyolc munkatárs (intézményvezető, nevelők, dajkák, dadusok) biztosítja. A bölcsőde Kastély utca felőli  parkjának kialakítása, valamint az épület mellett álló két önkormányzati szükséglakás homlokzatának felújítása is hamarosan megkezdődik.

Megszakítás