Üdvözöljük!

Aktuális fejlesztések

2023 január 12. –
Önkormányzati, települési hírek

Decemberben és januárban is tovább folytatódtak a fejlesztések a nagyközségben. A Laky bekötőút, M0-s szervizút kereszteződésében elkészült a körforgalom, leaszfaltozták a Majorszegi településrészhez tartozó Boglárka utcát, és befejeződött a Szabadság úti kerékpárút építése is, mely a Magtár utca felé nyújt biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedést.

Elkészült a körforgalom

Decemberben elkészült a Laky bekötőút–M0-s kereszteződésében megépített körforgalom.  A körforgalom megépítésére az önkormányzat mintegy 190 millió forintot nyert el Pest megyei pályázati támogatásként azok után, hogy a település saját költségén elkészíttette a terveket. A tervek szerint a körforgalomhoz napelemes közvilágítást is kiépítenek.

 

 

Leaszfaltozták a Boglárka utcát

Elkészült a Boglárka utca aszfaltozása, önkormányzati önerőből, az Aszfalt és Bontás kivitelezésében.

 

 

Kerékpárszerelő állomásokat létesítettek

Kerékpárszerelő állomásokat telepítettek a Bulgárkertbe az ivókút környékére, valamint a Sportcsarnok parkoló felőli bejárata mellé.  Az egyiket a Madách 11 Rendelő Kft. adományként ajánlotta fel, a másikat az önkormányzat saját forrásból biztosította.

 

 

Befejeződött a Szabadság úti kerékpárút építése

Elkészült az irányhelyes kerékpársáv a Kacsóh Pongrác utca és a Béke tér között. A most kiépített út a Szabadság úti M0-s felüljárón áthaladó, már elkészült kerékpárútba csatlakozik be, a beruházás pályázati forrásból valósult meg.

 

Zöldterület-fejlesztések

 

Tankert

Az önkormányzat a Palotai úton a meglévő és még hozzá vásárolt földterületen tankert működtetésére alkalmas területet hozott létre. A projekt célja, hogy a helyi általános iskolás gyerekek minél jobban elmélyülhessenek a kertművelés fortélyaiban. 

 

Megszakítás