Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Fejlesztések a nagyközségben – június

2024 június 17. –
Önkormányzati, települési hírek

Nyáron is tovább zajlanak a fejlesztések a faluban, több járda és útfelújítás mellett megújul a Corvina játszótér, valamint a kispálya szegélyburkolatát is felújítják.

Járda- és parkolófelújítások

Az evangélikus óvoda előtt a megsüllyedt, töredezett parkoló területét újítja fel a Községgondnokság.  A járda és az úttest között a sérült burkolatot felszedik, helyébe a vízmegtartás érdekében gyeprácsos betonelemeket helyeznek le, míg a járda és gyeprács között folyókákkal terelik a vizet a helyszínre telepített fákhoz. 

A Krammer sétányon  megkezdődött a terület geodéziai felmérése, a járda kitűzése és a kiviteli tervezés annak érdekében, hogy a  Laky utcán  a Vadkerti Zsigmond utcától biztonságos járda vezessen a Vízműsor felé.

Előkészítés alatt áll a Középhegyi úton a Lejtő utcától a Búzavirág utca irányába tervezett járda kivitelezése. 

Újabb térfigyelő-kamerákat telepítettek

Az önkormányzat két új térfigyelő-kamerát telepít a településen. Egyik a Vilma utca-Csöbör utca kereszteződését figyeli, míg a másik a Csöbör utcai HÉV-híd alatti szakaszt monitorozza, ez utóbbit kifejezetten az illegális hulladéklerakások visszaszorítása érdekében helyezték ki.

Kispálya felújítása

Készül a Gorkij utcai  kispálya szélén lévő, korábban töredezett burkolat cseréje, mellyel a legkedvezőbb árat adó KM Road Kft-t bízták meg 3,8 M Ft értékben.

Megújult a Corvina játszótér

Hamarosan elkészül a Corvina játszótér felújítása, melyet 9 millió forintos önkormányzati önerőből valósult meg.

Útfelújítások

Megkezdődik a Knipfer Tibor utca felújítása, jelenleg a  II. ütem első szakaszának felújítása zajlik, melyre a beérkezett négy árajánlattevő közül a legkedvezőbb árat adó Úttengely Kft-t választották 13,8 millió forint értékben.

Megkezdődött a Héja és Holló utca aszfaltozása a KM Road Kft kivitelezésében, 8,7 millió forint önkormányzati önerőből. 

Szervizút kialakítása, parkolók és parkosítás kezdődik hamarosan a Széchenyi utca Csalogány és Rákóczi u. közötti szakaszán.

Megszakítás