Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Fejlesztések a nagyközségben- május

2024 május 23. –
Önkormányzati, települési hírek

Májusban is tovább folytatódnak a fejlesztések a községben, több utca aszfaltozása is elkészült, illetve néhány utcában forgalomlassító beruházások is lesznek. Mindezek mellett felújítják a Corvina játszóteret.

Elkészült a Corvina utca felújítása

Leaszfaltozták a Corvina utca Ady E. és Nagy Sándor utca közötti szakaszát. A mintegy 5,7 millió forintos önkormányzati költségvetésből finanszírozott útfelújítást pályáztatás útján a legjobb árat adó KM ROAD Kft. végezte.

Leaszfaltozták a Zsófia utcát

Lakossági egyeztetést követően a Stabil Földgép Kft. leaszfaltozta a Zsófia utcát, mintegy 8,8 millió forintos áron.

Új közlekedésbiztonsági intézkedések a fő és gyűjtőutakon

Lakossági igényeket figyelembe véve a Rozmaring utcában, a Mogyoródi utcában és a Laky bekötőúton forgalomlassító beruházásokat hajtanak végre. 

A Rozmaring utcában a Szőlő és a Nektár utca közötti részen forgalomlassító padkát helyeznek el, míg a Mogyoródi utca Dobó és Vízműsor utca közötti szakaszán forgalomlassító virágládát helyeznek ki. A Laky bekötőút Palotai utca és Vágóhíd utca közötti szakaszán 60-as sebességkorlátozó táblát helyeznek ki mindkét irányból, valamint előzési tilalmat rendelnek el erre a szakaszra, amelyet záróvonal és táblák jeleznek majd. (Mint ismeretes, sok túrázó ezen a szakaszon halad át gyalog a bekötőúton.)

Megkezdődött a Corvina játszótér felújítása

Mintegy 9 millió forintos önkormányzati önerőből megkezdődött a Corvina játszótér felújítása. Az új játszóeszközöket előre várhatóan június elején vehetik birtokba a gyerekek.

Útfelújítások, parkosítások

Hamarosan megkezdődik a  Knipfer Tibor utca aszfaltozásának II. üteme, valamint felújítják a Kispálya  régi betonszegély-burkolatát, míg a Széchenyi út Rákóczi út–Csalogány utca közötti földes szervizút szakaszán aszfaltozást, parkosítást, valamint közlekedésbiztonsági fejlesztést terveznek.

Befejeződött a Rét utca felújítása a Laky bekötőút és a Bócsi-kastély közötti szakaszán az Ár-La Magyarország Kft. kivitelezésében. A beruházás költsége bruttó 44.209.383 Ft volt.

Elkészült a Széchenyi út, Mogyoródi és Panoráma utca, valamint a Kistarcsai út kátyúzása. A munkálatokra  nettó 1,8 millió forintot költött az önkormányzat.

Térfigyelő kamerát szereltek fel a Főnix utcába, a krematórium előtti területre. A munkálatokat a KBSZ végezte, bruttó 327.170 Ft-ért.Mint arról már korábba írtunk, ugyanitt napelemes közvilágítást telepített az önkormányzat, mintegy 3,2 millió forint értékben. 

A Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület telephelyén levágott nagy mennyiségű gallyat a Községgondnokság ledarálta, és a Rózsakert Óvodában gyalogos ösvényt alakítottak ki belőle. A kert terveit a Községgondnokság tervezője, Tajola Dominika készítette.

Megszakítás