Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Fejlesztések a nagyközségben- november

2023 november 20. –
Önkormányzati, települési hírek

Tovább folytatódnak a fejlesztések a községben, több utca aszfaltozása is folyamatban van, valamint előkészítés alatt áll a Laky-kúria  területén található pince és a Vörösmarty 2. sz. alatti ingatlan belső felújítása is, az ingatlanokat közösségi célú hasznosításra alakítják ki.

Vörösmarty u. 2. épületének belső felújítása

A tető és kerítés javítását, felújítását követően idén télen megkezdődik a Vörösmarty u. 2. sz. alatti épület belső felújítása. Az épületbe az önkormányzat gasztronómiai és kulturális helyet tervez létrehozni. 

Felújítják az Árpádföldi utcát

Megkezdődött az Árpádföldi utca Asztag utca és Csömöri utca közötti szakaszának aszfaltozása. A munkálatok előtt az önkormányzat egyeztetett az érintett lakosokkal, a beruházás 25%-os önkormányzati, és 75%-os lakossági finanszírozással valósul meg, ami felül az önkormányzat a beruházás teljes koordinálását végzi, a tervezési és műszaki ellenőri munkákat finanszírozza.

Két belterületi mellékutcát is felújítanak

Lakossági egyeztetést követően 25 % önkormányzati önerő és 75 % lakossági finanszírozással hamarosan felújítják a Fekete István és a Nektár közt. Ez utóbbi utca meredeksége miatt plusz költségként merült fel a kereszteződésben, a Nektár utcában létesítendő plusz esővíz szikkasztó árkok  létesítése, aminek költségét az önkormányzat állja. A beruházás koordinálás hasonló az Árpádföldi utcához és mindhárom utca munkáira – versenyeztetés után – az Aszfalt és Útépítés Kft.-t választották ki.

Felújítják a Szedervölgyi utcát

Lakossági egyeztetést követően megkezdődött a Szedervölgyi utca Tücsökdomb utca- Staub M. utca közötti szakaszának aszfaltozása, melyet önkormányzati önerőből, 11,3 millió forint értékben a legkedvezőbb árat adó Ár- La Kft-t végez. A Középhegy településrész három, eddig leaszfaltozott fő útvonala (Középhegyi u., Panoráma u., Rét u.) után ez lesz a negyedik, több más utcát is elérő, forgalmas aszfaltozott útja. Ennek folytatásaként a Páskom utcában, teljesen ingatlantulajdonosi önerőből, több száz métert még leaszfaltoznak.

Idén leaszfaltozzák a Vízműsor utcát

A Vízműsor utca a Panoráma utca-Vízmű köz közötti  szakaszán, a DMRV vízrendszer felújítási munkálatait követően, önkormányzati önerős beruházásban teljesen új aszfaltburkolatot kap, várhatóan késő ősszel. A 28 millió forintos beruházás kivitelezését az önkormányzati versenyeztetés eredményeként az Ár- La Kft. végzi.

Laky-kúria pincehelyiségének felújítása

Hamarosan megkezdődik a Laky-kúria mellett található pince önkormányzati önerőből történő felújítása. A nagy, boltíves pincehelyiséget közösségi célú hasznosításra alakítják majd ki.

Megszakítás