Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Fejlesztések a nagyközségben – nyár

2023 június 19. –
Önkormányzati, települési hírek

Nyáron is folytatódnak a fejlesztések a községben: befejező szakaszához ért a bölcsőde építése, valamint több közösségi célú hasznosításra kialakított épület, terület is megújult, vagy épp zajlik a fejlesztése. Mindezek mellett a közlekedés biztonságát segítő beruházások is megvalósulnak.

Bölcsőde

A tervezettnek megfelelően folytatódik a bölcsőde építése a Laky-kúria épületének helyreállításával. Jelenleg a befejező munkálatok festés, szerelvényezés, közműbekötések zajlanak, ez utóbbi kivitelezésében a Községgondnokság is közreműködik.  Az önkormányzati bölcsőde a tervek szerint jövő év elején nyitja meg a kapuit a kisgyermekes családok előtt.

Elkészültek a tó környéki rekonstrukciók

Az önkormányzat tavasszal látott neki a tó melletti kisház felújításának, melynek során kicserélték a tetőt, új nyílászárókat építettek be, illetve új konyhát is telepítettek az épületbe.  Az önkormányzat az épületet közösségi célú hasznosításra alakította ki azzal a céllal, hogy a helyi civil szervezetek és lakosok ki tudják venni a családi rendezvényeikhez. Mindezek mellett a parkolót is átalakították, a tó felé eső szakaszon pihenőövezetet alakítottak ki padokkal, növényekkel, míg parkolni a játszótér melletti területen lehet. 

Felújítják a Vörösmarty u. 2. sz. alatti épületet

Néhány éve, közösségi célú hasznosításra vásárolta meg az önkormányzat a Hősök tere sarkán, a Vörösmarty 2. sz. alatti régi épületet azzal a céllal, hogy megőrizzék a településkép szempontjából is fontos épületet. Az önkormányzat az épület homlokzatán már elvégzett néhány felújítási munkát, valamint lebontották a telek végében álló, életveszélyes állapotban lévő gazdasági épületeket, idén nyáron pedig a ház belső, rossz állapotban lévő helyiségei is megújulnak, valamint a kertjét is átalakítják. Az épületben – annak közösségi célú hasznosítására – a tervek szerint gasztronómiai és kulturális helyet hoz létre az önkormányzat.

Forgalomlassítás

Lakossági igényre a Széchenyi utca elején, a Mogyoródi utca felé vezető részén forgalomlassító útkiemelést telepített a Községgondnokság, miután ezen a szűk szakaszon az elmúlt időszakban megnövekedett az autósforgalom, és az erre közlekedők közül sokan gyorsan, több esetben igen balesetveszélyes módon közlekedtek.  Nyáron a Szőlő utcába is telepítenek fekvőrendőrt, illetve forgalomlassító virágládákat is kihelyeznek. A kivitelezéseket a Községgondnokság végzi.

Vízhálózat felújítása

A DMRV kivitelezésében megkezdődött a település ivóvíz-hálózatának fejlesztése. A munkálatok, melyeket már 2-3 évvel ezelőtt el akartak indítani, jelenleg a Vízműsor utcában zajlanak, ahol korábban – éppen ezekre a munkálatokra várva- ideiglenes útburkolatot épített az önkormányzat. A hálózatfejlesztés eredményeként Csömör ivóvízellátása az eddigieknél biztonságosabb lesz, így megoldódást nyújt majd nyomásproblémákra. A társaság a Dunakeszi-Fót határában lévő hálózat fejlesztését is megkezdte, mely a csömöri vízellátás szabályozását is lehetővé teszi.


Megszakítás