Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Fejlesztések a nagyközségben – október

2023 október 11. –
Önkormányzati, települési hírek

Októberben is folytatódnak a fejlesztések a településen, készül a bölcsőde kertjének, játszóudvarának kialakítása, újabb épületenergetikai beruházás készült el, valamint több utca felújítása is megkezdődött.

Térfigyelők kamerarendszer modernizálása

Befejeződött a csömöri térfigyelő rendszer modernizálása. A kivitelezést a KBSZ Monitoring Kft. végezte. A projekt teljes költsége bruttó 6 802 611 Ft volt, amelyet az önkormányzat saját erőből finanszírozott. 

Bölcsődeépítés

A Hársfa Önkormányzati Bölcsőde parkolójának építése és további építő munkálatok (kerítés, tereprendezés) kivitelezése is elkezdődött önkormányzati önerős finanszírozásban, a Csömöri Községgondnokság kivitelezésében. A bölcsőde élére a képviselő-testület már választott vezetőt, késő ősszel pedig az intézmény munkatársi csapatát is kiválasztják. A bölcsőde előre várhatóan jövő év elején nyitja meg kapuit.

Épületenergetikai beruházás

A művelődési ház színháztermébe hűtő-fűtő klímát szereltek fel, így a melegebb hónapokban is kellemes idő fogadja majd a nézőket, látogatókat, míg a téli időszakban a fűtésrásegítésben veszik majd hasznát.

Aszfaltozzák a Szedervölgyi utcát

Lakossági egyeztetést követően megkezdődött a Szedervölgyi utca–Tücsökdomb utca–Staub M. utca közötti szakaszának aszfaltozása, amelyet önkormányzati önerőből, 11,3 millió forint értékben a legkedvezőbb árat adó Ár-La Kft. végez. 

Két belterületi főutat is felújítanak

Lakossági egyeztetést követően a tervek szerint 25% önkormányzati önerőből és 75% lakossági finanszírozással felújítják a Fekete István és a Nektár közt. 

Idén aszfaltozzák a Vízműsor utcát

A Vízműsor utcának a Panoráma útig tartó szakaszát, a DMRV munkálatokat követően önkormányzati önerős beruházásban aszfaltozzák le késő ősszel.

Vízfővezeték felújítása

Hamarosan befejeződik a DMRV Zrt. európai uniós finanszírozású fejlesztése, amelynek keretében felújítják a Csömörre bejövő fővezetéket, és a víztoronynál kapacitásbővítést végeznek. A Hegyalja közben szintén a fővezeték felújítási munkálatai zajlanak. A DMRV a munkálatokat követően helyreállítja az utat.

Elkészültek a szennyvíz-hálózati tervek

Lezárult a belterületi szennyvízhálózat-tervezés a még nem csatornázott néhány utcában, amely az önkormányzat és a DMRV Zrt. közötti szerződésnek köszönhetően valósult meg.

Új autót kapott a Községgondnokság

Az új darus autó, mely a hordalékot is össze tudja gyűjteni az árkokból, ami jelentősen javítja az eddig kézii erővel végzett munka hatékonyságát,  illetve  bobcat és markoló szállítására is alkalmas.

Megszakítás