Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Fejlesztések a nagyközségben- szeptember

2023 szeptember 20. –
Önkormányzati, települési hírek

Kora ősszel is tovább folytatódnak a fejlesztések a településen, ahol az újabb energetikai beruházások mellett elkészült a sportpályánál lévő mosdó is. A bölcsőde épülete már kész, jelenleg az udvari munkákon dolgoznak, valamint készül a Vörösmarty 2. sz. alatti épület felújítása is.

Újabb épületenergetikai beruházás készült el

  Napelemeket telepített az önkormányzat saját költségvetéséből a Csömöri Egészségházra, így a meglévő hőszivattyú és napkollektorok mellett még hatékonyabb lesz az intézmény üzemeltetése. A napelemek felszerelését a Napvelem Hungary Bt. díjmentesen biztosította. A sportcsarnok energiafelhasználását is tovább optimalizálták, a meglévő napelemek mellett mára a melegvíz előállítása is megújuló energiával történik, valamint radiátorcserékkel a   művelődési ház további fűtéskorszerűsítése is megvalósult ezen a nyáron. Mindezek mellett tavasszal a vendégházat is korszerűsítették, melynek épületében a régi, rosszul szigetelő ablakokat újra cserélték.

  Mint arról már többször is írtunk, az önkormányzat a fenntarthatóság, a környezettudatosság jegyében az elmúlt időszakban több energetikai beruházást is végrehajtott, melyek részben önkormányzati önerőből, részben pedig európai uniós forrásból valósultak meg.

  Korábban megvalósult energetikai beruházások az önkormányzati intézményeknél:

  • Szociális Alapszolgáltatási Központ: épületszigetelés, nyílászáró csere
  • Mátyás Király Általános Iskola: épületszigetelés, nyílászáró csere, árnyékolás, napelem rendszer telepítése (az iskola villamosenergia igényét is a sportcsarnoknál működő napelem rendszer látja el).
  • Krammer Teréz Zeneiskola: épületszigetelés, nyílászáró csere, fűtéskorszerűsítés
  • Rózsakert Evangélikus Óvoda: épületszigetelés, nyílászáró csere, fűtéskorszerűsítés
  • Sportcsarnok: épületszigetelés, nyílászáró csere, fűtéskorszerűsítés, napelem rendszer telepítése
  • Petőfi Sándor Művelődési Ház: nyílászáró csere, villamoshálózat és fűtés korszerűsítése
  • Egészségház megépítése – hőszivattyús rendszer és napkollektorok telepítése

  A Nefelejcs Művészeti Óvoda (Laky u.) és tűzoltószertár épületén is szeretne az önkormányzat épületenergetikai fejlesztéseket, azonban a kivitelezés nagyságrendje miatt ezeket pályázati források bevonásával tudják majd csak megvalósítani.

  Bölcsődeépítés

  Utolsó fázisához érkezett a bölcsőde megépítése, az épület már elkészült, jelenleg a bútorok beszerzése, valamint a parkoló kialakítása zajlik, illetve már folyamatban van az intézmény vezetője és a bölcsődei munkatársainak kiválasztása.

  Készül a Vörösmarty u. 2. ház belső felújítása

  Az épület felújítása már zajlik, jelenleg a tető és az udvaron található támfal felújításán dolgoznak a kivitelezők. Az önkormányzat tervei szerint az épületben kulturális és gasztronómiai közösségi helyet alakítanak ki.

  Új mosdóhelyiség a szabadtéri sportpályánál

  Elkészült a csömöri sportpálya mosdó konténere, melyet a pályákon edző gyerekek már használatba is vettek.  A beruházásnak köszönhetően az edzések, meccsek ideje alatt már nem kell a sportcsarnok épületéig elmennie a sportolóknak, közönségnek.

  Fűtéskorszerűsítés

  Elkészült a művelődési ház  radiátorainak cseréje, a Digi-Print Kft. kivitelezésében, bruttó 2.523.948,- Ft értékben.

  Megszakítás