Üdvözöljük!

Húsvét: Felhívás a Csömöri polgárokhoz – és mindenki máshoz is…

2020 április 09. –
Önkormányzati, települési hírek

A koronavírus-járvány megállításához, hatékony lassításához mindnyájunknak be kell tartania a központi és a települési rendelkezéseket is, illetve az ehhez kapcsolódó figyelmeztetéseket. Húsvét hétvégén különösen ügyeljünk a következőkre:

1. Ne akarjuk használni lezárt játszótereinket, közösségi parkjainkat, a kondiparkokat, a szabadtéri sportcentrumot vagy a horgásztavat!

 

2. Most hétvégén lezárjuk a Bulgárkert teljes területét, a Kossuth utca végén található játszóteret és régi strand területét (ökoparkot) is.

3. A lezárt köz- és önkormányzati területek látogatása komoly járványügyi szabálysértésnek minősül. A megerősített közterületi járőrözéssel fokozattan be kívánjuk tartatni a korlátozó intézkedéseket. Több lezárást hajtunk végre a bekötőútjaink egyes szakaszainál is, hogy a szabálytalan és veszélyes gyülekezéseket megakadályozzuk.

4. Vigyázzunk magunkra és lehetőleg mindenki maradjon otthon! Csak munkavégzés, egyéni sportolás, sétálás vagy élelmiszer- és gyógyszervásárlás céljából hagyjuk el otthonainkat!
Csak egyedül, vagy egy háztartásban élőkkel menjünk közterületre, és akkor is tartsuk be az ajánlott távolságot másoktól!

Csömör lakói abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy kertes házakban laknak, így nem egy bezárt lakótelepi vagy bérlakásos környezetben kell a mindennapjaikat élniük a Veszélyhelyzet járványügyi intézkedéseinek idején.

A „Maradj otthon!” országos jelmondata mellett sokan vallhatjuk így azt is, hogy „Otthon lenni jó – Csömörön!”

 

2020. április 9.

Csömör Nagyközség Önkormányzata

 

Ajánljuk továbbá figyelmükbe a szabadtéri sportolással kapcsolatos következő írást: https://qubit.hu/2020/04/09/a-futoknak-biciklizoknek-2-meternel-joval-nagyobb-tavolsagot-kell-tartaniuk-egymastol?_ga=2.133047758.1526092308.1583357316-1606576160.1553647573

 

Megszakítás