Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Felhívás a lomtalanítás rendjének betartására

2016 március 29. –
Önkormányzati, települési hírek

Idén 2016. április 7-én és 14-én történik a lomtalanítás. A polgárok otthonában keletkező, feleslegessé váló lomok kényelmes és praktikus elszállíttatását, illetve a környezet védelmét célzó akció költségeit most is teljes egészében az önkormányzat vállalja, a lakosságnak nincs külön térítési kötelezettsége.

Öt helyen is olvasható, hogy mely utcákban mely napokon gyűjtik a lomot: Szemét-Szemle éves hulladékgyűjtési naptára, Csömöri Hírmondó áprilisi száma, utcai plakátok, www.csomor.hu internetes oldal, Csömör aktuális facebook oldal.

Az elmúlt években a szervezett lomtalanítás rendben lezajlott, a polgárok döntő többsége mindent megtett közvetlen környezete rendbetételéért, tisztántartásáért. Sajnos azonban egyes ingatlanoknál több esetben tapasztaltunk komoly problémákat:

 

  • Olykor jóval a meghirdetett időpont előtt, vagy éppen az után helyezték ki a lomhulladékot.
  • Előfordult, hogy szabálytalanul, mások ingatlana elé hordtak lomot.
  • Olykor nagy mennyiségű kommunális és veszélyes hulladékot is tettek a lomok közé.

 

Elsősorban a fentiek miatt, az önkormányzat közterület-felügyelője és a helyi rendőrség munkatársai mostantól lomtalanítás idején fokozott járőrszolgálatot folytatnak a szabálysértések, illetve az esetleges bűncselekmények megelőzése, megakadályozása érdekében.

A közterület-felügyelők és a rendőrség határozottan fellépnek azokkal szemben, akik nem tartják be a lomtalanítás lebonyolítására vonatkozó szabályokat, például: nem a meghirdetett időben helyeznek el lomhulladékot közterületen; más ingatlana elé helyeznek el szemetet, vagy jogszabály által tiltott hulladékot raknak ki a lomtalanítás során. 5 000 – 50.000 Ft, illetve akár 150 000 Ft pénzbírsággal is sújtható a szabálysértő.

 

Kérjük, hogy Csömör közterületi rendjének és tisztaságának megóvása érdekében a Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. által meghatározott rend szerint, csak előző este, tehát április 6-án szerdán, április 13-án szerdán 18.00 óra és a lomtalanítás napján reggel 07.00 óra között helyezzék ki saját ingatlanuk elé a lomokat!

 

Lomtalanítás keretében közterületre NEM helyezhető ki:

a) építési és bontási hulladék;
b) gumiabroncs-hulladék;
c) gépjárműroncs, vagy termékként tovább nem használható jármű;
d) az ipari, mezőgazdasági vagy szolgáltatási tevékenység során képződött hulladék;
e) veszélyes hulladék;
f) háztartásokban keletkező vegyes hulladék;
g) elkülönítetten gyűjtött papír-, műanyag- és fémhulladék;
h) kerti zöldhulladék.

A kihelyezett hulladék mennyisége nem haladhatja meg a 1 m3-t.

 

Dr. Katona Péter jegyző                               Lukács Gábor ügyvezető

Csömör Nagyközség Önkormányzata        Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft.

Megszakítás