Üdvözöljük!

Felhívás bölcsődei ellátásra való igény bejelentésére

2021 január 06. –
Önkormányzati, települési hírek

Április 15-ig fogadják a bölcsődei ellátásra való igény bejelentését a 2021. szeptember 1-jétől 2022. augusztus 31-ig tartó nevelési évre.

A hatályos jogszabályi rendelkezések alapján csak a tízezernél több lakossal rendelkező településeknek kell bölcsődét üzemeltetniük, de ahol legalább öt gyermek tekintetében igény jelentkezik, vagy a település 3 év alatti lakosainak száma meghaladja a 40 főt, a települési önkormányzat köteles gondoskodni a gyermekek bölcsődei ellátásáról.  

Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 61 bölcsődés korú gyermek elhelyezésére ellátási szerződést kötött az alábbi bölcsődékkel:

  1. a Csikóhal Úszósport Alapítvány által fenntartott Maugli Alapítványi Családi Bölcsődével (2141 Csömör, Petőfi Sándor u. 29.) 7 főre
  2. a Pöttöm Fészek Non-profit Kft által fenntartott Pöttöm Fészek Családi Napközivel (2141 Csömör, Erkel Ferenc u. 19.) 11 főre
  3. Az Épülő Generáció Családi Bölcsőde Hálózattal (1164 Budapest, Magtár u. 68.) 18 főre,
  4. Varázs-Csillag Szociális és Oktatási Nonprofit Kft. által fenntartott Mesevár Bölcsődével (2141 Csömör, Panoráma u. 9-11.) 18 főre
  5. Kópék Bölcsődéje Nonprofit Kft által fenntartott Kópék Bölcsődéje (2141 Csömör, Holló u. 3.) 7 főre

úgy, hogy az igénybevétellel arányosan gyermekenként 2.500 Ft/fő/nap, gyermekorvos által igazolt betegség idején 1.250 Ft/fő/nap, de maximum 50.000 Ft támogatást nyújt, amely a szülők térítési díjából levonásra kerül.

A bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás részeként, a gyermekek napközbeni ellátásának egyik formája, mely 20 hetestől 3 éves korú gyermekek szakszerű gondozását, nevelését végző intézmény.

Az önkormányzat az igények felmérését követően dönt a bölcsődei ellátási szolgáltatás formájáról, az ellátandók köréről.  

Kérem a tisztelt csömöri lakcímmel rendelkező szülőket, hogy az igények megismerése, felmérése érdekében szíveskedjenek a 2021. szeptember 1-jén induló nevelési év során jelentkező bölcsődei ellátás iránti igényüket, indoklással együtt 2021. április 15. napjáig, a Csömöri Polgármesteri Hivatal címére levélben, vagy az igazgatasioszt@csomor.hu e-mail címre bejelenteni.

Fábri István  sk.

                                                                                  polgármester

Megszakítás