Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Felhívás szünidei gyermekétkeztetési igény bejelentésére

2017 március 01. –
Önkormányzati, települési hírek

Megváltoztak a szünidőben biztosított ingyenes gyermekétkeztetés szabályai. A hatályos jogszabályi rendelkezések alapján Csömör Nagyközség Önkormányzata szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést ingyenesen biztosítja a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek részére a tavaszi, nyári, őszi és téli szünidőben, munkanapokon.

A szünidei gyermekétkeztetés – bármely szünidő vonatkozásában – formanyomtatványon igényelhető. A nyomtatványt annyi példányban kell kitölteni és benyújtani, ahány gyermek vonatkozásában igényli(k) az ingyenes étkeztetést. Az igényléshez szükséges formanyomtatvány elérhető az alábbi linkre kattinva (gyermekétkeztetés-formanyomtatvány), valamint a Csömöri Polgármesteri Hivatalban. A nyomtatvány kitöltésében segítséget nyújtanak a Polgármesteri Hivatal dolgozói.

A kitöltött nyomtatványokat – az  ingyenes étkeztetéshez – a szünidő megkezdését megelőző 30 napon belül juttathatják el Csömöri  Polgármesteri Hivatalba. A tavaszi, nyári, őszi, téli, szünidők határidői vonatkozásában az érintettek írásbeli értesítést fognak kapni.

Minden szünidei gyermekétkeztetés megkezdése előtt a jegyzőnek vizsgálnia kell a jogosultsági feltételek meglétét (hátrányos és halmozottan hátrányos helyzet fennállása). Ha a gyermek hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzete a szünidei gyermekétkeztetés megkezdését megelőző 30. napon  fennáll, a gyermek jogosult lesz az ingyenes étkeztetésre. Ellenkező esetben az igénylő (szülő/törvényes képviselő) arról fog írásban értesülni, hogy gyermeke(i) nem veheti(k) igénybe az ingyenes étkeztetést.

A szünidei gyermekétkeztetést a települési önkormányzatnak az általános- és középiskolai oktatásban résztvevő gyermekek részére a nyári és évközi (téli, őszi, tavaszi) szünetekben, míg a bölcsődei gondozásban és az óvodai nevelésben résztvevő gyermekek részére a már említett szünetekben a bölcsőde és óvoda zárva tartásának időtartama alatti munkanapokon kell biztosítania.

Az ételt (ebéd) kizárólag a jogosult gyermek, vagy szülője/törvényes képviselője, akadályoztatásuk esetén meghatalmazottja viheti el, mely érvényes minden szünidei gyermekétkeztetésre.

Az étkeztetés helyszíne:

Szociális Alapszolgáltatási Központ  (2141 Csömör, Kossuth Lajos u. 71.)

Igénybevétel módja elsősorban helyben fogyasztással történik, de lehetőség nyílik az ételek elvitelére is.

Dr. Katona Péter Jegyző Úr tájékoztatása ide kattintva érhető el!

Megszakítás