Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Felsőoktatási ösztöndíjpályázat

2020 január 14. –
Önkormányzati, települési hírek

A Csömöri Kulturális Közalapítvány ösztöndíjpályázatot hirdet felsőfokú tanintézményben továbbtanulni szándékozó, állandó csömöri lakcímmel rendelkező fiatalok számára. A pályázat célja, hogy az Alapítvány hozzájáruljon azoknak a tehetséges fiataloknak a továbbtanulásához, akik első diplomájuk megszerzését jó tanulmányi eredményeik ellenére is csak költségtérítéses képzésben kezdhetik meg 2020 őszén.

A pályázaton való részvétel feltételei:

1.) Állandó bejelentett lakóhely Csömörön (min. 2019.01.01. óta).
2.) A pályázó korábban nem nyert felvételt államilag elismert felsőoktatási intézménybe, idei jelentkezése így az első egyetemi/főiskolai diploma megszerzésére irányul.
3.) A választott képzés államilag elismert hazai felsőoktatási intézményben meghirdetett, 2020 őszén induló bármely nappali munkarendű alapképzés vagy osztatlan képzés.
4.) A pályázó vállalja, hogy a 2020. évi, normál eljárás keretében a felsőoktatási jelentkezési lapon az általa választott szakot első helyen állami ösztöndíjas képzésként, második helyen költségtérítéses képzésként jelöli meg.
5.) Az ösztöndíj elnyerésének egyik feltétele a szociális rászorultság, amit a pályázati adatlapon megjelölt módon kell igazolni és indokolni.
6.) Az ösztöndíj elnyerésének tanulmányi feltétele a felvételi eljárás során megszerzett minimum 390 pont.
7.) A pályázó kinyilvánítja továbbá azon, jogi kötelezettséget nem jelentő szándékát, hogy a diploma megszerzése után saját lehetőségeihez és a számára biztosított lehetőségekhez mérten szakmai tudását a település javára is kívánja fordítani.

Sikeres pályázat esetén a Csömöri Kulturális Közalapítvány előszerződést köt a Pályázóval, amelyben az Alapítvány vállalja, hogy a pályázatban megjelöltek szerinti, eredményes felsőoktatási felvételi esetén a képzési költség maximum 60%-át átvállalja az adott diploma megszerzéséhez előírt képzési idő alatt.

A pályázati űrlap a csömöri honlapról letölthető, illetve az Önkormányzat Ügyfélszolgálatán átvehető.

A pályázati adatlapot és a jövedelemigazolásokat zárt borítékban, személyesen vagy postai úton kell eljuttatni a következő címre: Csömöri Kulturális Közalapítvány, 2141 Csömör, Szabadság út 5. (Csömör Nagyközség Polgármesteri Hivatal).

A pályázat beérkezésének határideje: 2020. augusztus 31., 12.00 óra.

Csömöri Kulturális Közalapítvány Kuratóriuma
 
Az űrlap letölthető a lap alján található kapcsolódó dokumentumok/2020. évi pályázatok linkre kattinva.

Megszakítás