Üdvözöljük!

Felülvizsgálják az utóbbi 20 év beruházásait

2011 augusztus 25. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester elrendelte a korábbi években lezajlott jelentősebb beruházások, felújítások szerződéseinek és műszaki dokumentációinak általános felülvizsgálatát.

Az intézkedésre a zeneiskola néhány éve teljesen felújított tetőszerkezetének megcsúszása és veszélyessé nyilvánítása után került sor, de az új önkormányzati vezetés számára nem ez volt az első szomorú tapasztalat az önkormányzati beruházásokról. A 2010 nyarán befejezett, európai uniós támogatással megvalósult útépítési projekt keretében elnyert pénzügyi támogatás sem érkezett meg az Önkormányzathoz, pályázati szabálytalanságok miatt. A legjelentősebb, több mint 100 millió forintos bírságot szerencsére eredményesen sikerült megfellebbeznie az Önkormányzatnak, ám egy másik, több mint 6 millió forintos bírság ügye még függőben van. A Polgármesteri Hivatal épületének felújítása körül is komoly problémák voltak, hisz a kivitelező cég 15 millió forintra pereli az Önkormányzatot egy állítólagos pótmunka pénzügyi rendezetlensége miatt. Mindkét beruházás az előző önkormányzati vezetés idején valósult meg, több mint 200 millió forintos hitelfelvétel segítségével.

A polgármester elmondása szerint tavasszal két kisebb építmény felállítása során is meghökkenve tapasztalták, hogy az önkormányzati ingatlanokat használó intézmények részéről eredetileg fel sem merült műszaki terv készíttetése és az építkezések engedélyezése. Ez is megerősítette azt a képet, hogy a törvényi előírások betartása és betartatása korábban nem volt jellemző Csömörön. A zeneiskola tetőszerkezetének 5 évvel ezelőtti teljes átépítése kapcsán tapasztalt kirívó törvénysértések pedig arra késztették a település múlt év őszén megválasztott vezetőjét, hogy augusztusban általános felülvizsgálatot rendeljen el a jelentősebb, azon belül is különösen a közösségi célra használt épületek korábbi években történt építése-átépítése, illetve felújítása esetében.

Megszakítás