Üdvözöljük!

Földtulajdonosok figyelem!

2015 február 06. –
Önkormányzati, települési hírek

Az utóbbi években Csömörön a külterületi földeken sajnos rendszeresen kommunális, illetve más jellegű hulladékokat helyeznek el illegálisan. A hulladékokról szóló CLXXXV. törvény értelmében az elhelyezett hulladékot az ingatlan tulajdonosának kell eltávolítania.

A hulladékgazdálkodási bírság mértékéről, valamint kiszabásának és megállapításának módjáról szóló 271/2001 (XII. 21) sz. kormányrendelet alapján a jegyző 50.000 Ft-ig terjedő, illetve súlyosabb környezetszennyezés esetén magasabb összegű bírságot is kiszabhat, ha a tulajdonos a felszólítás ellenére sem viteti el a szemetet a földjéről. A jegyzőnek arra is lehetősége van, hogy a hulladékot a tulajdonos költségén elszállítathassa. Amennyiben a tulajdonos megnevezi, hogy ki, vagy kik helyezték el a hulladékot, és ez bizonyítást nyer, úgy az eljárást az elkövető, vagy elkövetők ellen folytatják le.

  Felhívom a tulajdonosok figyelmét, hogy a Polgármesteri Hivatal bejelentés alapján, illetve célzott módon fogja ellenőrizni a külterületi földeket, és illegálisan elhelyezett hulladék észlelése esetén a fent idézett jogszabályok alapján fog eljárni.

 

                                                                                                                                                        Dr. Katona Péter

                                                                                                                                                                jegyző

Megszakítás