Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Folyamatos a csatornázás a faluban

2020 április 01. –
Önkormányzati, települési hírek

Az elmúlt időszakban több forgalmas útvonalon, az Erzsébet utcában, a Széchenyi utcában és a Kossuth utcában is főnyomócső-csere és vízvezetékhálózat-felújítás zajlott, idén pedig néhány eddig csatornázatlan utca is bekerül a hálózatba.

Az önkormányzat és a DMRV közötti szoros együttműködésnek köszönhetően az idei munkák után Csömörön közel 100%-ra emelkedik a belterületi csatornázott utcák aránya. Mindezek mellett még idén befejeződik a nagyközség szennyvíztisztító telepének kapacitásbővítése és korszerűsítése is, amelyet európai uniós forrásból finanszíroznak.

Az önkormányzat és a DMRV Zrt. együttműködésében a következő vízépítési rekonstrukciós, valamint szennyvízcsatorna-építési munkák zajlanak Csömörön:

A Kossuth utcában elkészült a vízfőnyomócső cseréje,  az időjárás függvényében az önkormányzat önerőből megkezdi az útburkolat cseréjét és a csapadékvíz-elvezetés felújításának munkálatait. 

A Kálvária utca és a Kálvária köz nyomott szennyvíz-csatornázási munkái a második negyedévben elkészülnek, ezt követően az időjárás és ütemezés függvényében megkezdődik az utak szilárd burkolattal való megépítése is, önkormányzati önerőből.

A Vízműsor utcában   önkormányzati forrásból dolgozik  a DMRV Zrt.  a szennyvízcsatorna kiépítésén. 

Elkészültek a szennyvízcsatorna szakaszok a Tinódi és Szedervölgyi utcában.

Zajlik a szennyvíztisztító-telep kapacitásbővítése, korszerűsítése, az előrejelzések szerint őszre elkészülnek a munkálatok.

Megszakítás