Üdvözöljük!

Fontosabb települési események, önkormányzati intézkedések

2011 december 18. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester összefoglalója a december 2-15. közötti időszakról.

– Összefoglalás –

Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

 2011. december 15-én megtartott ülésére

1.) December 4-én rendezték meg a XII. Adventi Hangversenyt a római katolikus templomban, amelyen nagy sikerű koncertet adott a Vox Nova Baptista Férfikar és kísérő művészei. A közönséget Eszes Zoltán baptista lelkész, Fábri István polgármester és Deák Miklós szervező köszöntötte.

2.) December 5-re teljes körűen elkészült a Rét és a Gorkij utcai fedett buszmegálló. A további buszvárók építése tovább folytatódik akkor, ha a téli időjárás lehetővé teszi. Elkezdődött továbbá az egyeztetés a BKV-val az Örs vezér téri végállomáson történő fedett váró kialakításáról is.

3.) December 5-én Eigler Tamás önkormányzati képviselő, bizottsági elnök vezetésével a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta meg ülését.

4.) December 5-én a Zöldfa étteremben tartotta a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. Kerékpáros Szakosztálya évadzáró rendezvényét. Az országos mountain bike csapatbajnokságon 2. helyezést elért versenyzők teljesítményét Valter Tibor szakosztályvezető, edző értékelte, Fábri István polgármester és Válé Flórián, a nonprofit sport kft. ügyvezetője pedig gratulált a szép sikerhez.

5.) December 6-án érkezett meg a jelentős TAO pályázati támogatásról szóló hivatalos értesítés a 100%-ban önkormányzati tulajdonú nonprofit sport kft.-hez. A 10 millió 300 ezer forintos összeg — megfelelő vállalkozói szerepvállalás esetén — döntően a helyi női és férfi utánpótlás-képzésre fordítható. Az RFC Csömör futsal csapat is sikeresen szerepelt a pályázaton, aminek eredményeképpen feltételesen 9,5 millió Ft-os közvetett állami támogatásban részesül a helyi férfi futsal utánpótlás-képzés. 

6.) December 7-én második alkalommal volt egyeztetés a zeneiskola tetőszerkezetének építése során történt mulasztások ügyében a kivitelezést végző vállalkozó képviselőjével és a korábbi önkormányzati vezetőkkel. Jóllehet a megbeszélés időpontját kijelölését az ő kérésükre tettük erre a napra, egyedül Mladoniczki Mihály jegyző jelent meg, Bátovszki György korábbi polgármester vidéki konferencián való részvételre hivatkozva lemondta a találkozót, Horváth Oszkár korábbi műszaki vezető és Toderascu Gelu vállalkozó nem reagált a megkeresésünkre.

7.) December 7-én súlyos tűzeset történt a Kossuth utcai vendéglátó egységnél. A nagy erőkkel helyszínre vonuló tűzoltók a Bázis Söröző tetőszerkezetét már nem tudták megmenteni, a lángok továbbterjedésének megakadályozásával viszont sikerült elkerülni a még komolyabb kárt a közeli lakóházak esetében. A tüzet valószínűleg elektromos hiba okozta. A helyszínre érkeztek az ELMŰ és a Tigáz képviselői is, akik az elektromos vezetékeket és a gázszivárgást ellenőrizték. 

8.) December 8-án hivatalosan is befejezték a Jókai–Petőfi u. vízelvezető árkok kiépítését, illetve kotrását. A beruházás részeként több autóbeálló kiépítésére, továbbá az evangélikus templom előtti terület burkolására is sor került. A 7 977 838 Ft összköltségű kivitelezést a Relid Bau Kft. végezte. A polgármesteri hivatal részéről Hegedűs József felügyelte a három hétig tartó munkákat. A Jókai utcában közlekedésbiztonsági okokból szalagkorlátot és jelzőoszlopokat is elhelyeztek, amelyet a Községgondnokság végzett el saját költségvetésének terhére (bruttó 600 ezer Ft).

9.) December 8-án dr. Szarka Zsuzsanna elnöklete mellett ülésezett a Népjóléti Bizottság.

10.) December 8-án Pásztor Sándor önkormányzati képviselő, bizottsági elnök vezetésével az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság tartotta ülését.

11.) December 8-án személyesen egyeztettem a Gloria Victis Alapítvány Kuratóriumának képviselőivel, Dr. Marinovich Endrével, Fábián Pállal, Mátyás Sándorral és Winkler Jánossal. A Petőfi Sándor Művelődési Házban megtartott megbeszélésen az alapítvány és az önkormányzat  közötti szerződés teljesítésének lehetőségeit, a kommunizmus áldozatainak emléket állító köztéri emlékmű finanszírozásának kérdését vitattuk meg.

12.) December 10-én hagyományőrző disznótorra került sor a Szlovák Házban. A helyi szlovák nemzetiségi önkormányzat rendezvényen Tihanyi Ferenc és Tormay-Lesták Mária, továbbá Fábri István polgármester képviselte az önkormányzatot.

13.) December 10-én a művelődési házban tartotta hagyományos jótékonysági bálját Csömör legnagyobb civil szervezete, a Turnovszky István Kertbarát Kör.

14.) December 4-én és 11-én tartotta második és harmadik ádventi rendezvényét a Hősök terén a Csömöri Német Nemzetiségi Önkormányzat. A meghitt hangulatú eseményeken Dunavölgyi Illésné Konczer Piroska, az önkormányzat elnöke köszöntötte az érdeklődőket; a hónap első vasárnapján Esztergály Előd lelkész osztotta meg ádventi gondolatait az egybegyűltekkel. A fellépők között volt a református hitközség ifjúsági zenekara gyülekezeti tagokkal kiegészülve, a Tiszta Forrás Népdalkör és a Vox Animi Vegyeskar. A vasárnapi programok kalács- és forraltbor-osztással zárultak, amelyeket Bátovszki György volt polgármester és Boross Jenő önkormányzati képviselő ajánlott fel.

15.) December 12-én Juhos Dávid műszaki osztályvezető és jómagam személyesen egyeztettünk a várhatóan 2012-ben megépülő 3-as számú bekötőút ügyében Kovács Lászlóval, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektvezetőjével.

16.) December 12-én rendkívüli képviselő-testületi ülést tartottunk, melynek egyetlen napirendi pontja a zeneiskola tetőszerkezete kapcsán bekövetkezett káresemény ügyében felállítandó vizsgálóbizottság személyi összetételének tárgyalása volt. Ezután került sor Bátovszki György volt polgármester vizsgálóbizottsági meghallgatására. December 13-án Mladoniczki Mihályt hallgatta meg a polgármesteri hivatal műszaki osztályvezetője, mint a volt jegyző törvény szerint előírt vizsgálóbiztosa. Az eljárásról a december 15-i testületi ülésen hangzik el tájékoztatás.

17.) December 13-án egyeztettünk az Econoserve pályázati tanácsadó céggel az óvoda és bölcsődeépítési pályázaton való részvétel lehetőségéről. A megbeszélésen az önkormányzat részéről dr. Katona Péter jegyző, Marosi Éva pénzügyi osztályvezető, Juhos Dávid műszaki osztályvezető és Fábri István polgármester vett részt. Megállapodás született a pályázati előkészítés ütemezéséről.

18.) December 13-án az Oktatási, Sport- és Kulturális Bizottság tartotta ülését Tormay-Lesták Mária képviselő elnökletével.

19.) December 13-án tartotta hagyományos karácsonyi koncertjét a Krammer Teréz Zeneiskola a római katolikus templomban.

20.) December 14-én az önkormányzat képviselő-testülete közmeghallgatást és éves munkabeszámolót tartott a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

21.) December 15-én személyesen egyeztettünk a Csömöri Horgásztó további működtetéséről Radványi Róberttel, a helyi horgászegyesület vezetőjével.

*****

— A következő, rendes testületi ülésre várhatóan 2012. január 12-én kerül sor. 

Fábri István s.k.

polgármester

Megszakítás