Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Gépjármű tulajdonosok és üzembentartók figyelmébe

2017 január 23. –
Önkormányzati, települési hírek

A Képviselő-testület módosította a közterületek használatáról és rendjéről szóló 9/2011 (IV. 29) önkormányzati rendeletet.

E szerint a hatósági jelzéssel (rendszámmal) ellátott üzemképtelen, vagy közúti közlekedésre alkalmatlan törött gépjárművet a közterületen 30 napig szabad tárolni. Amennyiben a 30 napot meghaladó tárolás után a gépjárművet a tulajdonos, vagy az üzembentartó a közterület-felügyelői, illetve a rendőri felszólítás ellenére nem távolítja el a közterületről, azt az önkormányzat a tulajdonos, vagy az üzembentartó költségére és veszélyére elszállítathatja. A módosítás 2017. január 1-én lépett hatályba.
A rendelet módosítása azért vált szükségessé, mert a településen egyre több ilyen jellegű gépjárművet tárolnak a közterületen gyakran hónapokig és ez károsítja a környezetet.
A rendszámmal nem rendelkező gépkocsit a KRESZ előírása szerint a főútvonalról azonnal, a mellékútvonalról 10 napon belül kell eltávolítani.
Kérdéseiket, bejelentéseiket, észrevételeiket személyesen, illetve elektronikus úton a kornyezetvedelem@csomor.hu, e-mailre, telefonon a 28/544-034 számon, és postai úton a 2141 Csömör, Szabadság út 5. sz. alatti címre tehetik meg.

Megszakítás