Üdvözöljük!

Gyorshír a 2015. szeptember 3-i képviselő-testületi ülésről

2015 szeptember 07. –
Önkormányzati, települési hírek

Az ülés vendége volt Dr. Urbanics Gábor, a Gödöllői Járási Hivatal vezetője, aki átadta az önkormányzati képviselőknek a képzésről szóló tanúsítványt, melyen jogi, gazdasági és társadalmi ismeretekkel gazdagodtak. A hivatalvezető egyben méltatta Csömör igen gazdag programkínálatát, hangsúlyozva a civil kezdeményezések jelentőségét.

A képviselők támogatták, hogy készüljön új településfejlesztési koncepció, amely jobban illeszkedik az új településfejlesztési eszközökhöz és igazodik a legutóbbi koncepció elkészítése óta történt változásokhoz.

Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester javaslatára a testület úgy döntött, hogy az önkormányzat kezdeményezi az általános iskola és a zeneiskola fenntartói feladatainak visszavételét. Mint ismeretes, az oktatási intézmények működtetését Csömör az iskolaállamosítás után is magára vállalta, ugyanakkor a fenntartói és működtetői feladatok különválasztása számos gyakorlati problémát eredményez. A képviselők kifejezték azon szándékukat, hogy amennyiben bármilyen jogi lehetőség kínálkozik a fenntartói feladatok átvállalására, azzal élni kívánnak, mert az oktatást helyi ügynek tekintik.

 

Megszakítás