Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Gyorshír az október 19-én megtartott képviselő-testületi ülésről

2023 október 20. –
Önkormányzati, települési hírek

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen többek között forgalmi változásról, valamint az intézmények nyitvatartásáról is döntöttek, valamint az  önkormányzat tulajdonosi hozzájárulást adott a  Málá Furmicska Néptánc Egyesület részére,  mely egy  esővíz-gyűjtő pályázaton való elinduláshoz szükséges.

Bölcsődeépítés

Hamarosan lezárul az önkormányzati bölcsőde használatbavételi eljárása. Az intézmény  bútorozás november elejére elkészül, valamint a játszóudvar játszóeszközeinek telepítése is folyamatban van. A CSÖTESZ a kertben tereprendezést és faültetéseket végez. Zajlik az intézmény álláshelyeinek pályáztatása, szerencsére minden álláshelyre (gondozónő, dajka és konyha kisegítő munkatárs) sok pályázat érkezett. A munkatársak kiválasztásában már az intézmény nemrég megválasztott vezetője, Dede Mariann is részt vesz. A bölcsőde a tervek szerint február elején nyitja meg kapuit.

Lezárják az Emlékmű köz végében található HÉV-hidat

A MÁV-HÉV Zrt. megkeresésére az önkormányzat elkészítette a híd statikai felülvizsgálatát, melynek alapján az a közös döntés született, hogy radikálisan csökkenteni kell hídon átmenő forgalmat, amely egyébként is az utóbbi években nőtt meg jelentősen. A hídon a személygépjármű forgalmat radikálisan csökkenteni fogják, míg a tehergépjárműveknek tilos lesz a hídon áthajtaniuk. A terület  a nem ott élők számára csak a Határ úti gazdasági övezet felől közelíthető majd meg. Az önkormányzat október végétől a hídnál szigorú ellenőrzéseket tart. A híd statikai állapota miatt –  annak érdekében, hogy az ott lakók könnyen meg tudják az ingatlanokat közelíteni – az önkormányzat több millió forintos állagmegóvást végez majd az építményen. A hídon kerékpárral és gyalogosan azonban továbbra is lehet majd közlekedni.  

A téli szünethez igazítják az intézmények nyitvatartását

A téli rezsidíjak mérséklése miatt a tavalyihoz hasonló módon bizonyos intézmények nyitvatartását az iskolai meghosszabbított téli szünethez igazítanák. Az új rendet a Népjóléti és Kulturális Bizottság is támogatja. Ennek alapján az Nefelejcs Művészeti Óvoda, a Sinka István Községi Könyvtár és a Petőfi Sándor Művelődési Ház 2023. december 22. és 2024. január 5. között zárva lesz, míg a SZAK 2023. december 21. és 2024 január 2. között tart zárva.  A zárvatartás a munkavállalók éves rendes szabadságának terhére történik.

Megszakítás