Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Hagyományőrző húsvéti programok a településen

2018 március 19. –
Önkormányzati, települési hírek

A húsvéti ünnepkör időszakában újraélhetjük népi szokásainkat a településen; többek között a hagyományőrző locsolkodást és a locsolóbálok hangulatát.

A húsvétot megelőző időszakban ünnepi készülődéssel várják a gyermekeket a művelődési házban; március 25-én, március 27-én és március 29-én változatos programokkal készülnek a kicsiknek: lesz húsvétvárás a Baba-mama klubban, gyermekszínáz, valamint húsvéti kézműves foglalkozás, ahol hagyományos húsvéti dekorációkat készíthetnek az érdeklődők.

Április 1-jén, húsvét vasárnapján rendezik meg településünkön a III. sváb locsolóbált a művelődési házban. A hagyományt két éve keltette életre a Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Csömöri Sváb Baráti Kör.
A báli hangulatot a Die Eber Kapelle garantálja, az énekről a Csömöri Sváb Baráti Kör, a Freundeskreis Chor gondoskodik. Az este folyamán táncos műsorokkal és tombolával is készülnek a bálra látogatóknak.

Április 2-án, húsvét hétfőn 10.00 órától 17.00 óráig húsvéti néphagyomány-éltetésre várják az érdeklődőket a Csömöri Tót Hagyományaink Háza udvarán.
A hagyományőrző eseményen a kicsik és a nagyok is megtalálják a számukra kedves elfoglaltságot; lesz népi játszótér, állatsimogató, a locsolóbálok hangulatát idéző táncház és az elmaradhatatlan húsvéti locsolkodás.

Megszakítás