Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Hamarosan elkezdődhet a zeneiskola belső felújítása

2012 április 13. –
Önkormányzati, települési hírek

A képviselők a 2012. április 12-i testületi ülésen megvitatták több helyi lakos, illetve vállalkozás bérleti jog iránti kérelmét, tárgyaltak a Krammer Teréz Zeneiskola belső helyreállítási munkálatairól, illetve döntöttek a Kálvária-erdő alatti, keresztek felőli területre vonatkozó építési tilalomról.

Dr. Szarka Zsuzsanna képviselő, a Népjóléti Bizottság elnökének kérésére műszaki állapotfelmérés készült a Deák Ferenc utca 1. szám alatti, 39 m² nagyságú szociális bérlakásról. Az ingatlanról kiderült, annyira rossz állapotú, hogy nem javasolt a bérbeadása, a felújítás költsége pedig vetekszik a lakás értékével. A képviselő-testület hosszas vita után úgy döntött, hogy nem adja bérbe a lakást és megvizsgálja az eladására vonatkozó lehetőségeket. 

 

Eigler Tamás képviselő, a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság elnöke tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy a Petőfi Sándor Művelődési Ház udvarán lévő épület bérleti jogát március 2-i hatállyal felmondta az önkormányzat. Az ingatlan hasznosítására két ajánlat érkezett, az egyik az előző, egy éves tartozást felhalmozó Remendon Bt.-től, amely teázóként kívánja használni az épületet. A képviselők úgy döntöttek, hogy a Rubeola FC részére adják ki az ingatlant, akik sporteszközök és csömöri ajándéktárgyak árusítására bérelnék a helyiséget, havi 800 Ft/m² áron, 2012. május 1-jei kezdettel.

 

A Sinka István Községi Könyvtár mögötti, lezáratlan területtel határos telek tulajdonosa arra kérte a képviselő-testületet – miután már az eldugott terület felől be is törtek hozzájuk –, hogy építsen kerítést a két telek határára. A beláthatatlan részen folyamatos a randalírozás, a könyvtár épületénél is sok a rongálás emiatt, így az önkormányzatnak is érdekében áll a terület teljes elzárása. A képviselők úgy döntöttek, megvizsgálnak minden lehetőséget arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne biztonságosabbá tenni a könyvtár mögötti részt.

 

Elkészült a Krammer Teréz Zeneiskola felújításának I. üteme, vagyis a tetőszerkezet cseréje. A II. ütemet, tehát a belső felújítást hamarosan el lehet kezdeni, erre a Polgármesteri Hivatal műszaki osztálya négy cégtől kért árajánlatot. Mivel az ajánlatok között nagy volt a különbség, Fábri István polgármester azt javasolta, hogy állapítsanak meg egy keretösszeget, mely alapján a Pénzügyi Bizottság döntsön majd a kivitelezési munkák konkrét tartalmáról és válassza ki a kivitelező céget.

 

A Kálvária-erdő alatti, keresztek felőli területen folyamatosak az illegális építkezések. Fábri István polgármester javaslatára a képviselő-testület ezért úgy döntött, hogy teljes építési tilalmat rendel el a területre.

Cikkünk a linkre kattintva olvasható: 

(A testületi ülésről hamarosan részletes tájékoztatást közlünk.)

Megszakítás