Üdvözöljük!

Hamarosan több utca és közösségi épület felújítása is megkezdődik

2023 november 17. –
Kiemelt hírek Önkormányzati, települési hírek

A november 16-ai Képviselő-testületi ülésen több utca aszfaltozásáról, a Laky-kúria és a Vörösmarty u. 2. sz. alatti ingatlan belső felújításáról, valamint újabb térfigyelő kamerák telepítéséről is döntöttek.

Hamarosan megkezdődik a Fekete István köz, illetve a Nektár köz csapadékvíz-elvezetése és aszfaltozása, mindkét utca 75% lakossági és 25% önkormányzati önerős beruházásból valósul meg, 17 millió forintos összértékben. A munkálatokat a legjobb árat adó Útépítő és Bontás Kft. végzi majd.

Az Árpádföldi utca szintén lakossági és önkormányzati finanszírozásból valósul meg, az aszfaltozás munkálataira a legjobb árat adó Útépítő és Bontás Kft.-t bízták a meg bruttó 18,8 millió forintos áron.

A Vízműsor u. (Panoráma u.-Körte köz közötti szakasz)  önkormányzati önerőből való aszfaltozás munkálatairól is döntöttek,  ezzel az ÁR-LA Magyarország Kft-t bízták meg bruttó 23,7 millió forintos áron.

A testület tegnapi döntése értelmében előkészítik a Tücsökdomb utca aszfaltozását is. A lakossági kezdeményezésre megvalósuló beruházás szintén 25 % önkormányzati és 75 %  lakossági  hozzájárulással valósul meg, melyre 7 milliós forintos keretösszeget különítettek el.

Napelemes közvilágítást telepítenek a Főnix utcába, melyhez a legjobb árat adó AM Technic Kft-t bízták meg 3 millió Ft értékben. A közbiztonság további növelése érdekében  több térfigyelő-kamera telepítéséről is döntés született,  így a Majorszegiligeten  3,5 millió forint értékben telepítenek modern kamerákat, míg  a Dechatlon áruház mögötti részre  – az  illegális szemétlerakás megelőzése miatt –  szintén kamerát helyeznek el, bruttó 400 ezer forintos áron.  

A Képviselő-testület két nagyobb önkormányzati ingatlan belső felújításáról is döntött: a Laky- kúria alatti mintegy 230 m2 nagyon impozáns pincébe közösségi teret alakítanak ki, mintegy 36 millió forint értékben, illetve megkezdődik a kivitelezők pályáztatása, a Vörösmarty u.2. sz. alatti épület belső felújítására, ahova az önkormányzat gasztronómiai és kulturális közösségi helyet tervez. Ez utóbbi felújításra 18 millió forintot különítettek el.

Megszakítás