Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Hétfői szigorítások

2021 március 05. –
Önkormányzati, települési hírek

Mint azt a Kormány bejelentette, március 8. hétfőtől újabb szigorításokat vezetnek be a koronavírus járvány megfékezése miatt. Az általános rendelkezések Csömörre is érvényesek, és bár a szabályok egyelőre még részleteiben nem ismertek, összefoglaljuk, Csömörön mi várható.

Az óvodák, az általános iskola, zeneiskola hétfőtől zárva lesz, az iskolások egy hónapig digitális oktatásra térnek át. (A bölcsődékre vonatkozó rendelkezések a Kormányrendeletben várhatóak majd, egyelőre úgy tűnik, nyitva maradhatnak.) FRISS HÍR: Az EMMI ma az iskolákhoz, óvodákhoz eljuttatott levele szerint sem az oktatási, sem a nevelési intézmények nem tarthatnak a bezárás alatt ügyeletet!

Igazodva az  iskolabezáráshoz és a sportszövetségi döntésekhez, a sportcsarnok belső tereiben utánpótlás edzések nem, csak  felnőtt kézilabda edzések és zárt kapus meccsek tarthatóak. Az utánpótlás csapatok a szabadtéri pályákon, illetve a Gorkij fasori kispályán edzenek. A szabadidős sportolásra a sportcentrum atlétikai pályája  és kondiparkja továbbra is használható a megfelelő távolságtartási és higiéniai előírások betartása mellett.

Az élelmiszert árusító termelői piac és egyéb piacok nem maradnak el, azonban ellenőrzések várhatóak a maszkviselés miatt. Kérünk minden árust és vásárlót, hogy viseljen maszkot, és próbálja tartani a megfelelő távolságot! Az élelmiszerboltok, gyógyszertárak, dohányboltok nyitva lesznek, itt is kérünk minden munkavállalót és vásárlót, hogy tartsák be továbbra is a maszkviselési és távolságtartási szabályokat!

A Polgármesteri Hivatalban további szigorításokat vezetnek be, az ügyintézés telefonon és e-mailen jelenleg is zökkenőmentesen folyik. Azok a munkatársak, akik tehetik, ismét otthonról látják el feladataikat. Az ügyfeleket csak rendkívüli és előre egyeztetett esetben, a hivatali épületen kívül fogadják az ügyintéző kollégák, de ekkor is tartani kell a távolságot, és kötelező mindkét félnek a maszk viselése. Az épületbe csak a hivatal munkatársai léphetnek be.

A képviselő-testületi és bizottsági egyeztetések ismét online zajlanak majd, a veszélyhelyzet idején az előírások szerint már egy ideje polgármesteri határozatok születnek a döntésekről, melyeket minden esetben képviselő-testületi konzultáció, illetve bizottsági előkészítés után véglegesítenek.

Esküvőt az elkövetkező egy hónapban nem lehet tartani a Polgármesteri Hivatalban, kivétel ez alól azok az alkalmak, amelyeket március 4-éig már előre lekötöttek, ezeknél a korábbi tíz közvetlen családtag helyett azonban csupán a két tanú vehet részt a páron kívül.

A Szociális Alapszolgáltatási Központra ismét nagy teher hárul majd, hiszen a szociális étkezésben résztvevők száma újra növekedni fog.

Csömörön a közterületek, parkok, játszóterek nyitva lesznek, azonban kötelező lesz a távolságtartás és a maszk viselése! A körtúra útvonalon, a határban tett kirándulások, séták alkalmával is kérünk mindenkit, tartsa be a másfél méteres távolságot! A horgásztóhoz Budapest felől várható nagyobb kirándulócsoportok miatt elképzelhető, hogy bizonyos szakaszt a korábbiakhoz hasonlóan zárni fognak.

További részleteket a kormányrendelet megjelenését követően tudunk közölni. A legfrissebb információkat azonnal közzétesszük.

Megszakítás