Üdvözöljük!

Hétvégén közel háromszázan csatangoltak csömörön

2013 október 11. –
Önkormányzati, települési hírek

Október 6-án immár második alkalommal rendezte meg a Csömöri Csatangoló gyalogos teljesítménytúrát a Csömöri Sport-és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft., a csömöri nordic walking csapat és az önkormányzat.

A 10, 25 és 35 kilométeres túrán összesen kétszáznyolcvan kiránduló vett részt. A teljesítménytúrázók a legrövidebb távon, a pataksétányon haladtak végig, majd felsétáltak a Kálvária-hegyre, innen pedig a Bulgárkerten át, a régi csömöri strand mellett elhaladva a patakmederbe leereszkedve a csömöri patak mellett végigsétálva a Mogyoródi utcán, az Ulicska egy rövid szakaszát érintve a Vágóhíd utcán érkeztek meg a célhoz, a horgásztóhoz. A két hosszabb távot választók Mogyoródig illetve Fótig csatangoltak. A célba érkezők kitűzőt és oklevelet kaptak, a vendéglátó nordik walking csapat tagjai pedig zsíros- és lekváros kenyérrel várták a megfáradt túrázókat.

A túra legfiatalabb résztvevő két és fél éves volt.

A csatangoló legidősebb versenyzőnője Varsányi Julianna volt Csömöről, ő a hölgyek közti legidősebb indulóként a 35 km-es távot tette meg. Elmondása szerint tavaly azért nem jött el, mert neki a 25 km-es táv nem jelent kihívást.

A gyalogtúra legidősebb versenyzője a 79 éves budapesti Lévay Béla, aki szintén a 35 km-es távot tette meg.

A csatangoló számokban:
10 km-es távon: 170 fő
25 km-es távon: 59 fő
35 km-es távon: 49 fő vett részt.

Honnan érkeztek a résztvevők?
A legtöbben, 106-an Csömörről, és Budapestről 97 –en érkeztek. De jöttek még Gödöllőről,
Ceglédről, Gyömrőről, Nagytarcsáról és Mogyoródról is.

Az állatok világnapja alkalmából, a túrán részt vevő 21 kutyus ajándékot kapott.

További képes beszámoló a www.csomorsport.hu oldalon

Megszakítás