Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Horgásztó: tiltás helyett házirend

2021 július 22. –
Önkormányzati, települési hírek

Szerdán a Csömöri Horgásztónál találkoztak a tulajdonos helyi önkormányzat és a bérlő horgászegyesület képviselői a horgásztó és környéke használatának szabályozása ügyében. Megállapodtak abban, hogy az elkövetkező napokban közösen kialakítanak egy házirendet, amelyet a bejáratoknál, illetve az interneten is közzétesznek. Ez lényegében az eddigi, sok éves gyakorlatot rögzíti majd, ám azért van mégis szükség rá, mert egyre több ember látogatja a tó környékét, köztük sokan először járnak itt. A házirendnek három fontosabb eleme lesz:

  1. A horgásztó már nem csak a horgászoké, így mindenki számára szabadon körbe sétálható (látogatójegy váltása nélkül). A látogatók azonban nem zavarhatják a horgászokat, a horgászat nyugalmát biztosítani kell. Ez eddig általában így is zajlott mindig, csak ritkán voltak kisebb konfliktusok.
  2. Közösségi, intézményi, egyesületi, családi rendezvény az eddig megszokott két helyen, a halőrház melletti szabad szaletli részen és a parkoló melletti háznál tartható, amelyet előzetes egyeztetés alapján lehet igénybe venni.
  3. Az önkormányzat működtetésében lévő játszótér, kondipark és homokos röplabda-focipálya a megszokott közösségi terek használati szabályai szerint látogatható, az itt található ingyenes nyilvános WC éjjel-nappal üzemel. A napokban európai uniós pályázatból ingyenes WIFI hálózat is kiépült itt.

 

A részletes szabályokról néhány napon belül tájékoztatják a lakosságot és a látogatókat.

Szóba került a környék közlekedési helyzet is. A tó két bejáratánál, különösen a játszótéri rész előtt forgalomlassító virágládák elhelyezését tervezi az önkormányzat, illetve az egész tó melletti útszakaszon forgalom-lassítást az erre látogatók biztonsága érdekében.

Megszakítás