Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Húsvéti felhívás a csömöri polgárokhoz, és mindenki máshoz

2020 április 10. –
Önkormányzati, települési hírek

A legújabb kormányintézkedésekre és a hazai járványügyi helyzetre is tekintettel a mai napon Csömör Nagyközség Önkormányzata újabb szigorító intézkedéseket hozott a településen. Ennek értelmében az április 9-én közzétett felhívás további pontokkal bővül az alábbiak szerint.

A koronavírus-járvány megállításához, hatékony lassításához mindnyájunknak be kell tartania a központi és a települési rendelkezéseket is, illetve az ehhez kapcsolódó figyelmeztetéseket. Különösen ügyeljünk a következőkre:

1.Ne akarjuk használni lezárt játszótereinket, közösségi parkjainkat, a kondiparkokat, a szabadtéri sportcentrumot vagy a horgásztavat! A horgásztóhoz vezető utakat lezártuk.

2.Lezárjuk továbbá a Bulgárkert teljes területét, a Kossuth utca végén található játszóteret és régi strand területét (ökoparkot), a Vízműsoron található Kitekintő pontot és a csömöri pataksétányt.

3.Külön önkormányzati rendeletben megtiltunk bármely közterületen való csoportos, 3 fő fölötti tartózkodást azon személyek esetében, akik nem egy háztartásba tartoznak. (Az erről szóló új rendelet szövege itt olvasható.)

4.A lezárt köz- és önkormányzati területek látogatása a járványügyi szabályok komoly megsértésnek minősül. A megerősített közterületi járőrözéssel fokozattan be kívánjuk tartatni a korlátozó intézkedéseket. A rendvédelmi szervek munkáját a helyi polgárőrök és önkéntes tűzoltók segítik. A közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 10/2013.(II.27.) önkormányzati rendelet és annak módosításai szerint a szabályokat nem betartókkal szemben helyszíni bírság is kiszabható.

5.A köz- és önkormányzati területekhez hasonlóan május 31-ig zárva tartjuk a művelődési házat, a könyvtárat, a sportcsarnokot és a szabadtéri sportközpontot is, továbbá meghosszabbítottuk a helyi óvodákban és bölcsődékben korábban elrendelt rendkívüli szünetet.

6.Vigyázzunk magunkra és lehetőleg mindenki maradjon otthon! A kormányrendeletet betartva csak munkavégzés, egyéni sportolás, sétálás, illetve élelmiszer- és gyógyszervásárlás, és ha feltétlenül szükséges, egészségügyi ellátás céljából hagyjuk el otthonainkat!

Csömör lakói abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy kertes házakban élnek, így nem egy bezárt lakótelepi vagy bérlakásos környezetben kell a mindennapjaikat eltölteniük a veszélyhelyzet járványügyi intézkedéseinek idején.

A „Maradj otthon!” országos jelmondata mellett sokan vallhatjuk így azt is, hogy „Otthon lenni jó – Csömörön!”

 

  1. április 10.

 

 

Fábri István                                       Tormay-Lesták Mária
Csömör nagyközség polgármestere   Csömör nagyközség alpolgármestere

 

Megszakítás